Fókuszban az ökológiai gazdálkodás – minden a technológiától a termékekig

2024. szeptember 09. 16:19
Pár nap és kezdődik az ÖKO Expo Kiállítás és Konferencia.
Fókuszban az ökológiai gazdálkodás – minden a technológiától a termékekig
Immáron ötödik alkalommal kerül megrendezésre – szeptember 12-13-án – a kifejezetten az ökológiai gazdálkodásnak szentelt ÖKO Expo Kiállítás és Konferencia, amely hazánk legnagyobb ilyen rendezvénye – írja közleményében a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK).
 
Hozzáteszik, hogy a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, a Debreceni Egyetem, a Kelet-Magyarországi Biokultúra Egyesület és stratégiai partnereik együttműködésében kerül megszervezésre a rendezvény, Hajdúnánáson. Célja, hogy az ökológiai gazdálkodásban valamennyi érintett szereplő – termelők, feldolgozók, kereskedők, szolgáltatók, tudományos szakemberek, szaktanácsadók – számára megjelenési, találkozási alkalmat kínáljon.
Szeptember 23. az Európai Ökogazdálkodás Napja - TUDOMÁNYPLÁZA
Az esemény idén is két fő elemből áll. Az egyik a szakmai konferencia, ahol elismert hazai és nemzetközi előadók közreműködésével vitatják meg az ágazat legaktuálisabb kérdéseit. A szervezők idén kiemelt hangsúlyt szentelnek a rövid ellátási lánc megvalósíthatóságára, a hatékony, intenzív, versenyképes termelésre, valamint az új öko támogatási időszakra. Ökológiai termelők jóvoltából az eseményen lehetőség nyílik különböző öko termékek (többek között méz, lekvár, szörp) kóstolására, vásárlására is – írja a NAK.
Meglepő dolog derült ki a biotermékekről: ezt sokan nem gondolták volna
A másik pedig a kiállítás, ahol meghatározó és magas szakmai színvonalat képviselő termelők, szolgáltatók, innovátorok és szakemberek mutatkoznak be. A szakmai program keretein belül továbbá talajszelvény, dróntechnológiai és növényvédelmi bemutatót is megtekinthetnek a látogatók.
 
Ezen felül az eseményen nagy hangsúlyt fektetnek a pályaorientációra, mely témában számos szakmai programmal készülnek a szervezők kifejezetten a pályaválasztás előtt álló diákok számára – áll a sajtóközleményben.
 
További információ: www.okoexpo.info
 
Program: www.okoexpo.info/program
 
forrás: agroinform.hu

Kapcsolódó cikkek

Varga Mihály: a pénzügyminiszterek tanácsa is jóváhagyta, érkezhetnek az uniós források Magyarországra

2023. december 12. 14:38
Az uniós pénzügyminiszterek elfogadták Magyarország módosított helyreállítási tervét, újabb akadály hárult el a hazánknak járó források folyósítása elől – jelentette be a pénzügyminiszter Brüsszelben pénteken, december  8.-án.

Az EFSA vizsgálta az uniós állati eredetű élelmiszerek biztonságosságát

2023. március 21. 12:54
Az állattenyésztők betartják az állatgyógyászati készítmények használatára vonatkozó uniós rendeletek előírásait.
 
Az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság által az állatgyógyászati készítmények és egyes anyagok maradványainak élő állatokban és állati termékekben való jelenlétéről szóló legfrissebb jelentése ismét azt bizonyítja, hogy az Európai Uniós állattenyésztők betartják az állatgyógyászati készítmények használatára vonatkozó uniós rendeletek előírásait – írja a nak.hu