Gulyás Gergely bejelentette: döntött a kormány, itt az új rezsiszabály, magyarok tízezreit érinti

2023. április 06. 13:49
Mindenki számolhat azzal, hogy a rezsicsökkentés jelenlegi mértékét fenn tudják tartani, meg fogják hosszabbítani - hangzott el a ma délelőtt megtartott Kormányinfón. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter elmondta, a megnövekedett energiaárak nagy nehézséget jelentenek a gazdaságnak. 
Gulyás Gergely bejelentette: döntött a kormány, itt az új rezsiszabály, magyarok tízezreit érinti

A kis- és középvállalkozások, önkormányzatok, egyesületek, alapítványok megsegítéséről döntött tegnap a kormány: beavatkozik a kedvezőtlen feltételekkel megkötött szerződésekbe. A kormány döntése nyomán 14 ezer nem lakossági fogyasztónak lesz így 10 forint alatt gáz MJ-ja, és 80 forint alatt az áram kWh-ként. A 14 ezerből 10 ezer vállalkozást érint a döntés.

Ma délelőtt Kormányinfót tartott Gulyás Gergely kancelláriaminiszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő. Gulyás Gergely arról is beszélt, hogy szükség van a víziközmű-hálózat fejlesztésére, és a vízárak egységesítésére. A kormány ezért felhatalmazta Lantos Csaba energiaügyi minisztert, hogy megoldást találjon a két problémára.

Szentkirályi Alexandra kérdésre válaszolva elmondta, hogy június 30-ig tervezik bevezetni az árfigyelő rendszert, amely segítséget jelenthet a vásárlóknak. Kialakulhat egy árverseny, mely leszoríthatja az inflációt.
 

 

forrás: hellovidek.hu

Kapcsolódó cikkek

Tizennégy tonna fogható méretű pontyot telepítettek

2023. március 21. 11:18
Csaknem 14 tonna háromnyaras, fogható méretű pontyot telepített Jász-Nagykun-Szolnok vármegye vizeibe a Közép-Tisza-Vidéki Horgász Egyesületek Szövetsége az elmúlt héten - közölte a társaság közleményben a közösségi oldalán.

Rétvári Bence: minden vágyott gyermek szülessen meg!

2023. december 08. 15:14
A magyar kormány célja, hogy minden vágyott gyermek megszülethessen - hangsúlyozta Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára 2023. december 8-án, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján.