Gyere a PREGA nulladik napjára! Kötetlen tapasztalatcsere, olcsóbban!

2023. február 02. 14:06
Valaki mondja el végre, hogy mit kezdjek az agrárdigitalizációval!
 
A PREGA előtti napon, már február 7-én belevágunk a közepébe: tömény agrárdigitalizációs, gyakorlatba ültethető tudást szerezhetsz, precíziós információdömpingre lehet számítani.
 
A PREGA teljes programjára szóló jegyek ára az idei évben jelentős kedvezménnyel érhetőek el a korábbi évekhez képest, sőt, a nulladik napra szóló kedvezményes különjeggyel olyan lehetőséget vehetsz a kezedbe, amit azonnal hasznosítani tudsz a gazdálkodás során.
Gyere a PREGA nulladik napjára! Kötetlen tapasztalatcsere, olcsóbban!
Február 7. – PREGA Workshopdélután
Az agráradat digitalizációja workshop gazdálkodóknak – 14:00-18:00
Legyen rend az agráradatokban! – dr. Milics Gábor, tanszékvezető egyetemi docens, Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE)
 
Szó lesz az agráriumban használható térinformatikai rendszerek adatigényéről, a gyakori adatkezelési hibákról, az adatok rendszerezéséről, karbantartásáról, és hogy milyen szemléletre van szükség ahhoz, hogy az adatokból hasznos, döntéselőkészítő rendszerekbe integrálható információkat nyerhessen a gazdálkodó.
 
Adatátvitel rendszerek között, kijuttatási térkép készítése, drónos képfeldolgozás – Kauser Jakab, K-Prec Mezőgazdasági Szolgáltató és Mérnöki Iroda Kft.
 
A workshop során hasznos információkat szerezhetnek a résztvevők
 
a keletkező adatok információs rendszerbe történő átviteléről,
az adatátviteli rendszerek fejlődési folyamatairól a ma már gyakorlatban is alkalmazott felhő megoldásokra részletesen kitérve,
az olyan szoftveres megoldásokról, amelyekkel elkészíthetjük kijuttatási térképeinket fájl-, és monitorspecifikusan,
és a drónos képfeldolgozásról, melynek szemléltetéseképpen egy konkrét példán keresztül mutatja be Kauser Jakab a teljes képfeldogozási folyamatot.
A február 7-i workshopra külön lehet jelentkezni, tedd meg most!
 
 
Mennyibe kerül a jegy a workshopra?
A nulladik nap workshopján való részvétel ára nettó 20 000 forint (bruttó 25 400 forint), viszont NAK-tagok, a Magyarországi Precíziós Gazdálkodási Egyesület (MPGE) tagjai és diákok kedvezményes jegyet vásárolhatnak nettó 16 000 forintos áron (bruttó 20 320 forint).
 
További workshopok a PREGA-n február 9-én
A PREGA utolsó napján a tematikus szekciók mellett 2 workshopra kerül sor, ahol minden gazdálkodó közvetlenül beszélgethet majd a szakemberekkel.
 
AXIÁL workshop – 9:00-10:30
„Megoldások az Axiál Kft-től a mezőgazdaság digitalizációjára" – Okvátovity István, térinformatikus fejlesztő, AXIÁL Kft. és Mesterházi Péter Ákos, precíziós gazdálkodási csoportvezető, AXIÁL Kft.
 
A workshop lehetőséget ad arra, hogy az AXIÁL leendő és jelenlegi partnerei első kézből ismerhessék meg az AXIÁL megoldásait. A résztvevők gyakorlati kérdéseikre is választ kaphatnak majd, lehetőség lesz a kötetlen, szakmai beszélgetésre.
 
KITE workshop – 10:50-12:05
A KITE szakemberei mutatják be, hogy milyen szakmai alapú digitális és személyes szolgáltatásokkal segíti a termelést a Partner Profit Program keretein belül a KITE. Lépésről lépésre haladunk: látható lesz majd a különböző forrásból – műholdas, földközeli és erőgépekből – származó adatok gyűjtése és az adatelemzés. Bemutatják a szakemberek a helyspecifikus talajmintavételt, és az erre alapozott tervezést és kijuttatást, a KITErkép alapú differenciált vetést, vagy a növényvédelemben nyújtott agrometeorológiai alapú előrejelzési szolgáltatást. A megtervezett feladatok végrehajtásához a gépüzemeltetés-támogató szolgáltatás adja a hátteret és az elvégzett munkákról visszacsatolást a MyJohnDeere oldalról kaphat a gazdálkodó.
 
Közeledik Magyarország precíziós gazdálkodási konferenciája! Jelentkezz még ma!
 
PREGA – Precíziós Gazdálkodási Konferencia és Kiállítás 2023
 
Időpont: 2023. február 8-9.
Helyszín: Aquaworld Resort Budapest
 
Program és jegyvásárlás: www.prega.hu
 
forrás: agroinform.hu

Kapcsolódó cikkek

A pocokinvázió még mindig a gazdák rémálma

2023. október 25. 16:43
Az ukrán import okozta gabonapiaci válság és a három évtizede nem látott inputanyag-áremelkedés mellett a mezei pockok elszaporodása is tovább nehezíti a szántóföldi növénytermesztők helyzetét Békésben is.
 
Az idei invázió a korábbi években megszokottnál is jelentősebb, ezért a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) a rágcsálók okozta károk mérséklése érdekében azt kéri a hatóságoktól, hogy szélesítsék ki a védekezés lehetőségeit. A károkozásnak jobban kitett területeken – Így vármegyénk számos területén is – engedélyezzék az egyszerűbb kijuttatási módszereket és a magasabb dózisokat.

Hasznos és értékteremtő tevékenység a házikertek művelése

2024. július 12. 12:34
A minőségi élelmiszer előállításában fontosak a házikertek, kiemelkedő szerepük van az élelmiszerbiztonság, az egészséges és magas minőségű élelmiszerek megtermelésében – mondta Farkas Sándor, az Agrárminisztérium miniszterhelyettese ma, a Kertészek és Kertbarátok Országos Szövetségének második alkalommal megrendezett Kertészeti Konferenciáján, Budapesten.