Gyermekvasutasokat avattak Hűvösvölgyben

2023. június 12. 15:11
180 ifjú gyermekvasutas tett fogadalmat a hűvösvölgyi végállomáson. A budai hegyekben kanyargó kisvasút idén jubileumát is ünnepli: 75 éve szállítja a kirándulókat, a szolgálatot 10-14 éves kisvasutasok látják el.
 
Gyermekvasutasokat avattak Hűvösvölgyben
A fiatalok négy hónapos tanfolyamon vettek részt, ahol a vasutas szakma alapjaival ismerkedhettek meg, a sikeres vizsga után pedig szolgálatba állhattak.
 
Gyakran előfordul, hogy az ifjú vasutasok közül kerülnek ki a MÁV Zrt. vezetői. Itt ismerkedett meg a vasutas szakma alapjaival Hegyi Zsolt, a MÁV szolgálatfejlesztési és értékesítési vezérigazgatója is.
 
Pafféri Zoltán, MÁV vezérigazgatója már arról beszélt, hogy a 75 éves gyermekvasúton idén rekordszámú gyermekvasutast avathattak fel.
 
Hozzátette: a magyar gyermekvasút a Guinness-rekordok könyvébe is bekerült, ugyanis ez a leghosszabb vasútvonal ahol a gyermekek végzik a forgalmi és kereskedelmi tevékenységet.
 
forrás: hirtv.hu

Kapcsolódó cikkek

Rétvári Bence: minden vágyott gyermek szülessen meg!

2023. december 08. 15:14
A magyar kormány célja, hogy minden vágyott gyermek megszülethessen - hangsúlyozta Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára 2023. december 8-án, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján.

Felhívás a 2023. Év Szaktanácsadója Díjra történő jelölésre

2023. április 27. 11:33
Az Agrárminisztérium és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara szeretné elismerni a szaktanácsadók munkáját.
 
A pályázat célja
Az Agrárminisztérium és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara közös díjjal kívánja elismerni azt a szaktanácsadót, aki kiemelkedő módon, a mezőgazdasági termelők érdekeit legjobban szolgálva, nekik friss tudást átadva végzi munkáját.