Hatalmas lángok csaptak fel egy somogyi állattartó telepen

2023. június 01. 13:00
Tűz ütött ki egy körülbelül kétezer négyzetméter alapterületű sertéstelepen csütörtök reggel Somogyszob külterületén – közölte a katasztrófavédelem.
 
A tájékoztatás szerint teljes terjedelmében ég az egyik épületrész, amelynek tetőszerkezete beomlott és a tűzben mintegy ezer sertés elpusztult.
 
Az esethez nagy erőkkel vonultak a tűzoltók: a nagyatádi, a barcsi, a nagykanizsai, a marcali, a zalakarosi, a kaposvári és a szigetvári hivatásos, valamint a böhönyei önkormányzati tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett tíz vízsugárral oltották a lángokat, valamint védték a tűzzel nem érintett épületrészt is.
Hatalmas lángok csaptak fel egy somogyi állattartó telepen
frissítés 2023.06.01.:
 
Eloltották a lángokat Somogyszob külterületén, ahol tűz ütött ki egy sertéstelepen. Egy hatezer négyzetméteres csarnok mintegy fele égett. A lángokat a nagyatádi, a barcsi, a nagykanizsai, a marcali, a zalakarosi, a kaposvári és a szigetvári hivatásos, valamint a böhönyei önkormányzati tűzoltók fékezték meg. A munkálatokat, amelyeket egy erőgép is segített, a Somogy Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzoltósági főfelügyelője és a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította. A korábbi információkkal ellentétben nem ezer, hanem négyszáz sertés pusztult el a tűzben, mintegy húszezret viszont megmentettek az egységek, amelyek jelenleg utómunkálatokat végeznek.
 
forrás: katasztrofavedelem.hu

Kapcsolódó cikkek

Idén is versenybe szálltak a minőségi pálinkák

2023. február 07. 19:30
A magyar pálinka kivívta magának a sikereket, nem véletlen, hogy az egyes számú hungarikumként tartjuk számon – mondta Nagy István a 13. Quintessence Pálinka- és Párlatverseny díjátadó gáláján.
 
A miniszter kiemelte, hogy a debreceni esemény a Kárpát-medence legnagyobb pálinkaversenye. A megmérettetésen használt 100 pontos bírálói rendszer széles és mély lehetőséget ad a pálinkák és párlatok közötti különbségtételre, a legjobb minták kiválasztására. A versenyre nevező kereskedelmi főzdék, bérfőzdék, bérfőzetők és főzőmesterek, magánfőzök kiváló minőségű pálinkákkal és párlatokkal neveztek idén is, méltón képviselve mindazt, amit a verseny neve, a Quintessence szó jelent – legjava, a lényege, a netovábbja valaminek – tájékoztatta az Agrárminisztérium az Agro Naplót.

Ez a megbeszélés mindenkire jelentős hatással lesz

2023. május 17. 21:02
A Tej Terméktanács és a GVH egyeztet a nyers tej áráról.
 
A Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács felülvizsgálja a nyers tej árát meghatározó árprognózis módszertanát – erről állapodtak meg a tejpiaci szakmaközi szervezet és a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) vezetői.
 
A versenyhivatal szerdai közleménye szerint a módosításra a GVH szakértői tettek javaslatot a tej és tejtermékek piacán végzett gyorsított ágazati vizsgálat megállapításai alapján.