Hétfő reggel tüntetéssel kezdték a napot a dunaújvárosi vasmű dolgozói, ha délutánig nem kapnak fizetést, folytatják

2024. augusztus 13. 18:35
Nem kaptak fizetést a Liberty Dunaújváros alkalmazottai, a cégvezetés hétfőre ígérte az utalást.
Hétfő reggel tüntetéssel kezdték a napot a dunaújvárosi vasmű dolgozói, ha délutánig nem kapnak fizetést, folytatják
Reggel 7-kor spontán tüntetés volt a dunaújvárosi vasmű igazgatósági épülete előtt, mert a cég dolgozói nem kapták meg a fizetésüket – írja a Portfolio.
 
A lap úgy tudja, hogy Rahul Yenurkar, a Liberty Dunaújváros cégvezetője ígéretet tett, hogy a nap folyamán megkapják a fizetésüket, de a többütemű kifizetés lehetősége is felmerült, ami nemtetszést váltott ki a dolgozóktól.
A demonstráció másfél óra után ért véget, a szakszervezet javaslatára a dolgozók megállapodtak abban, hogy ha 14 óráig nem érkezik meg a fizetés, újra tüntetni fognak.
 
forrás: hvg.hu
 

Kapcsolódó cikkek

Százezernyi magyar örülhet: tényleg pofonegyszerű lesz nekik munkát találni áprilistól?

2024. március 19. 15:17
Áprilisban indul 200 milliárd forintos keretösszegű, 30 év alattiak elhelyezkedését segítő Ifjúsági Garancia Plusz program indul - jelentette be Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára az M1-en.

Akiknek a torkán már nem lehet lenyomni, hogy mindent tűrni kell – mit művel a Z generáció a munkahelyeken?

2023. február 08. 12:24
Nem munkakerülő a Z generáció, csak úgy érzi, hangot adhat a vágyainak, és ezzel felkavarhatja az állóvizet a munkahelyeken. Nincs két egyforma fiatal, de a mostani pályakezdők preferenciái és lehetőségei is teljesen mások, mint az előző nemzedékeknek. Ez azonban nem egyenlő azzal, hogy lusták lennének, vagy ne szeretnének dolgozni.
 
Szervezkedésbe kezdett az amerikai Z generáció (az 1990-es éve közepe és a 2010-es évek eleje között születetetteket sorolják ide) a munkahelyeken, hogy szembeszálljon a munkavállalókat kizsigerelő vezetéssel – írta nemrég az Insider. A lap hosszú cikket szentelt annak, hogy bemutassa: a hiedelmekkel ellentétben a Z generáció tagjai nem lusták, csupán nem hajlandók elfogadni azt a mérgező munkahelyi környezetet, amelyet a megelőző generációk tagjai teremtettek.