Hogyan módosult a kárenyhítéssel kapcsolatos rendelet?

2023. augusztus 08. 18:21
Megjelent a kárenyhítésre vonatozó rendelet módosítása (31/2023. (VII. 14.) AM rendelet), amelynek részleteire az Államkincstár hívta fel a gazdák figyelmét.
Hogyan módosult a kárenyhítéssel kapcsolatos rendelet?
Nem lehet figyelembe venni a tárgyév július 15-e (idén július 17-e) után bejelentett területváltozást, valamint másodvetést- Fotó: Magyar Mezőgazdaság
 
A közlemény szerint a kárenyhítési hozzájárulás összegét az az üzemi terület, illetve főnövénykultúra határozza meg, amelyet a gazdálkodó tárgyév június 9-ig, illetve július 15-ig bejelentett az Egységes Kérelemben. Mivel idén július 15. munkaszüneti napra esik, a végleges határidő július 17-e.
A kárenyhítési hozzájárulás-fizetési kötelezettségben, valamint a kárenyhítő juttatás iránti kérelemben szereplő növénykultúra teljes területének megállapítása során nem lehet figyelembe venni a tárgyév július 15-e (idén július 17-e) után bejelentett területváltozást, valamint másodvetést.
 
Ez azt jelenti, hogy nem lehet kárbejelentést tenni azokra a területekre, amikre a gazdálkodó július 17-e után jelentett be részleges vagy teljes visszavonást, növénykultúra-módosításból adódó területváltozást, valamint az ez után bejelentett másodvetésekre sem.
A Magyar Államkincstár augusztus 15-ig határozatban értesíti a mezőgazdasági termelőket a kárenyhítési hozzájárulás-fizetési kötelezettségük összegéről.
 
Forrás: magyarmezogazdasag.hu
 
 
 

Kapcsolódó cikkek

Hatalmas sztrájkba fulladhat a németországi foci-Eb

2024. május 23. 16:51
Országos sztrájk béníthatja meg Németország tömegközlekedését a júniusban kezdődő labdarugó Európa-bajnokság idején, amennyiben nem biztosítják a vasúti alkalmazottak megerősített védelmét a meccsekre tartó járatokon – közölte május elején a szakszervezet.

Megemeli a lakáshitelek kamatát az OTP: elsöprik a bankok az önkéntes THM-plafont?

2024. június 28. 21:55
Május végén Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter azt kérte a bankoktól, hogy június 30-áig tartsák fenn az újonnan felvehető lakáshitelek önkéntes THM-plafonját, amely az utóbbi időben 7,3%-ban maximálta a lakáshitelek hiteldíját. Az OTP Bank az első adandó alkalmat kihasználva lakáshitelkamatai emeléséről döntött július 1-jével.