Hogyan profitálhatnak az agrárium szereplői a biogáziparból? Fedezd fel lehetőségeidet a BioCon konferencián!

2024. január 25. 11:52
Lépj be a zöld körforgásba!
 
2024. február 22.-én, Budapesten megrendezésre kerül a BioCon konferencia, amelynek középpontjában a biogáz kérdésköre áll.
 
Hogyan profitálhatnak az agrárium szereplői a biogáziparból? Fedezd fel lehetőségeidet a BioCon konferencián!
Szeretettel várunk minden, a magyar biogázipar iránt érdeklődőt. Fő célközönségünk a jelenlegi üzemeltetők, a leendő beruházók, a mezőgazdasági és állattenyésztési szektor képviselői, az energiaipari és energetikai szakemberek, valamint a jelenlegi kutatási irányok iránt érdeklődők.
 
Az esemény keretein belül a következő témákba biztosítunk betekintést:
 
Beruházások megvalósíthatósága
 
Konferenciánkon a jelenleg is sikeres biogázerőmű üzemeltetők sikertörténeteit hallgathatjuk meg. Az előadások keretein belül szó lesz többek között az elmúlt 20 év tapasztalatairól, valamint a biogáz üzemek tervezésének és engedélyezésének sajátos folyamatairól. Betekintést kapunk az új projektek finanszírozási kihívásaiba, továbbá a hazai biogáz ipari stratégia kulcskérdéseibe.
 
Körforgásos gazdaság, biogáz, biometán
 
A szekcióban a hazai biometán-termelés gazdaságosságairól és megvalósíthatóságáról hallhatunk előadásokat. Bemutatásra kerülnek gyakorlati lehetőségek biometán exportra, valamint a power-to-gas technológiával is megismerkedhetünk. Emellett figyelmet kap a biometán áruszállításban való alkalmazhatósága és a megújuló gázok származási garanciája.
Biometán töltőkút Zalában - autopro.hu
Biometán töltőkút Zalában Technológia és üzemeltetés
A szekcióban első kézből hallhatunk üzemeltetési tapasztalatokról és technológiai sajátosságokról, valamint számos olyan lehetőségről, amelyek segítségével hatékonyabban és  jövedelmezőbben lehet üzemeltetni a biogáz üzemeket. Ezen túl bemutatásra kerül a fermentációs maradék kezelésének egy eredményes módja, amellyel a zöld körforgásban való részvétel növekedhet.
 
Energiapiaci értékesítés
 
A biogázt hasznosító gázmotorok fő szerepe a szerves hulladékok és melléktermékek energetikai hasznosítása: villamos energia és hőenergia termelése. Ezen szekció célja, hogy bemutassa, hogy a biogáz üzemek számára is nagy potenciált rejt a villamosenergia piac. Lehetőség van direkt értékesítésre, emellett kiegyenlítő szabályozási piacon is részt tudnak venni nagy terhelési gradiensük miatt, ezzel növelve a villamosenergia-rendszer rugalmasságát, segítve a megújulók rendszerének integrációját.
 
Kitekintés - kutatási és fejlesztési irányok
 
Az ország neves egyetemeinek és intézményeinek kutatói nyújtanak betekintést kutatási, fejlesztési területeikbe, valamint már most előre tekinthetünk a jövő várható technológiáiba.
Tesztelik az első biometán-elektromos traktort a földeken - Raketa.hu
 
Amennyiben érdeklődik a téma iránt, vagy felkeltettük érdeklődését és szívesen eltöltene egy napot a Novotel Budapest City & Budapest Congress Centerben a szakma kiemelkedő alakjainak társaságában, akkor várjuk 2024.02.22-én konferenciánkon, a BioConon.
 
További információt a honlapon talál, jelentkezni pedig ide kattintva tud.
 
A konferencia főszervezői a Voltrack Cégcsoport, az Energetikai Szakkollégium és a Kapacitás Energia Kft.
 
forrás: agroinform.hu

Kapcsolódó cikkek

Ami most a Dunán megvalósult, az Európa folyóin teljesen egyedi

2024. július 02. 18:37
A dunai természetes és természetszerű szigetek védelme új mérföldkőhöz érkezett

Az EFSA vizsgálta az uniós állati eredetű élelmiszerek biztonságosságát

2023. március 21. 12:54
Az állattenyésztők betartják az állatgyógyászati készítmények használatára vonatkozó uniós rendeletek előírásait.
 
Az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság által az állatgyógyászati készítmények és egyes anyagok maradványainak élő állatokban és állati termékekben való jelenlétéről szóló legfrissebb jelentése ismét azt bizonyítja, hogy az Európai Uniós állattenyésztők betartják az állatgyógyászati készítmények használatára vonatkozó uniós rendeletek előírásait – írja a nak.hu