Hol segíthet a lakosság az árvízi védekezésben?

2024. szeptember 16. 12:21
Az Országos Vízügyi Főigazgatóság közleménye.
 
Az elmúlt 24 órában számos helyről érkezett megkeresés, hogy a lakosság milyen módon támogathatja az árvízi védekezést. Ezért az alábbiakban közzétesszük az önállóan védekező települések listáját. Amennyiben valaki teheti, hogy tevékenyen részt vállaljon a helyi védekezésben, javasoljuk, hogy keresse az adott település polgármesterét, aki a helyszínen tartózkodó műszaki irányítókkal szervezi a munkát és tájékoztat a teendőkről.
Hol segíthet a lakosság az árvízi védekezésben?
Az Észak-Dunántúli Vízügyi Igazgatóság területén:
Dömös, Dunaalmás, Esztergom, Gönyű, Hédervár, Lábatlan, Mosonmagyaróvár, Neszmély, Nyergesújfalu, Süttő, Pilismarót
A Közép-Dunavölgyi Vízügyi Igazgatóság területén:
Budakalász, Dunabogdány, Dunakeszi, Kismaros, Kisoroszi, Leányfalu, Nagymaros, Százhalombatta, Szentendre, Szob, Sződliget, Tahitótfalu, Tass, Vác, Verőce, Visegrád, Zebegény
 
Javasoljuk, hogy annak a településnek a honlapját vagy közösségi média oldalait keressék fel, ahol esetleg segíteni szeretnének/tudnának.
 
(OVF)
forrás: kormany.hu

Kapcsolódó cikkek

Elfajult a textilipari munkások tüntetése a világ egyik legnagyobb ruhaexportőrében, több gyárat is megrongáltak

2023. október 30. 18:15
Bangladesben textilipari munkások gyárakat rongáltak meg hétfőn, egyben követeltek a minimálbér emelését – számoltak be szakszervezeti tisztségviselők és a hatóságok.
 
A rendőrség könnygázt vetett be a tömeg feloszlatására.
 
A dél-ázsiai ország a világ egyik legnagyobb ruhaexportőre, de sok munkás munkakörülménye nagyon rossz. A szektorban 4 millióan dolgoznak, zömmel nők.

Zavarja a németeket a falusi zaj. Új rendelettel szigorítanak

2024. augusztus 01. 14:19
Főként a kakaskukorékolás és a kutyaugatás korlátozására tettek javaslatot.
 
Az utóbbi időben a német szövetségi környezetvédelmi minisztérium legújabb rendeletterve borzolja a falusi lakosság kedélyét és idegeit, mivel annak alapján a német falusi településeken a nappali zajkibocsátási szintet a lakosság nyugalma érdekében 3 decibellel kellene csökkenteni.