Ismét súlyos tévedésben az LMP

2017. szeptember 20. 07:52
Ellentétben a Lehet Más a Politika (LMP) ma kiadott közleményével, a FIDESZ-KDNP parlamenti képviselőinek szavazataival Magyarország elsőként tűzte ki célként Alaptörvényében a genetikailag módosított élőlényektől mentes mezőgazdaság biztosítását.

A kormány a FIDESZ-KDNP-vel karöltve elsőként ültette át azt az irányelvet nemzeti jogrendünkbe, amely lehetővé teszi, hogy most már szuverén módon dönthetünk: nem akarunk GMO-kat termeszteni országunk területén. Mindamellett, hogy hazánkban az új irányelvnek köszönhetően a jövőben sem lesznek termeszthetőek GMO-k, Európa GMO-mentessé válásának érdekében is fontos lépéseket tettünk. Egyetlen egy esetben sem támogatjuk GM termékek engedélyezését az uniós szavazásokon, utoljára – néhány nappal ezelőtt – szeptember 14-én szavaztunk nemmel az Európai Parlamentben. Határozott fellépésünknek köszönhetően miniszteri rendelettel szabályoztuk az élelmiszerek és takarmányok GMO-mentes jelölését, hamarosan pedig bevezetjük a fenti jogszabályon alapuló GMO-mentes védjegyet is, amely fokozott biztonságot jelent mind a fogyasztónak, mind az előállítónak.

Felszólítjuk Sallai R. Benedeket és az LMP-t, hogy hagyjanak fel a felesleges hisztériakeltéssel, hiszen az általuk kiadott sajtóközlemény csak egyet bizonyít: az elmúlt parlamenti ciklus alatt nem sikerült a GMO-mentességgel kapcsolatos alapvető információkat elsajátítaniuk. Elismerjük, Képviselő úrnak nem könnyű átlátnia ezt a bonyolult szakterületet, azonban javasoljuk, hogy megfelelő ismeretek hiányában ne írjon sajtóközleményt.

kormany.hu

Kapcsolódó cikkek

Az agrárminisztérium minden segítséget megad a gazdatársadalom erősödéséhez

2018. június 04. 14:07
Az agrárminisztérium feladata, hogy minden segítséget megadjon a magyar mezőgazdaság, a gazdatársadalom és a vidéki polgárság megerősödéséhez - mondta Nagy István agrárminiszter az AGÓRA kereskedelmi konferencián, csütörtökön, Budapesten.

Hivatalosan is lezárták a földértékesítést

2016. október 26. 07:48
Jóváhagyta az állami termőföldek értékesítésének lezárását a parlament, továbbá kimondta, az ebből származó 260-270 milliárd forintos bevételt adósságcsökkentésre kell fordítani.