Itt van, amit tudnod kell a dohányágazati támogatásról

2023. május 12. 13:23
Megjelent a Magyar Államkincstár közleménye a válságtámogatásról. Május 15-től lehet beadni a kérelmeket.
Megjelent a Magyar Államkincstár közleménye a dohányágazati válságtámogatásról.
Az a dohánytermelő, aki a dohány szerkezetátalakítási nemzeti programról és az azzal összefüggésben igényelhető csekély összegű támogatások feltételeinek megállapításáról szóló 53/2015. (IX. 14.) FM rendelet alapján megállapított Burley, illetve Virginia dohány szerkezetátalakítási támogatási jogosultsággal rendelkezik, válságtámogatást igényelhet.
Itt van, amit tudnod kell a dohányágazati támogatásról
A támogatás mértéke
A Kincstár legkésőbb 2023. december 31-éig dönt a támogatás szempontjából figyelembe vehető referenciaterület hektárban kifejezett nagyságáról és a támogatás összegéről.
 
Hogyan számol a Kincstár?
A dohánytermelőt megillető támogatás összege a támogatási rendelet 2. § (2) bekezdése szerinti keretösszeg (2700 millió forint) és az 5. § (1) bekezdése szerinti döntésekben megállapított összes figyelembe vehető referencia terület hányadosának fajlagos támogatási összeg) az 5. § (1) bekezdése szerinti döntésben a dohánytermelő részére megállapított referencia területtel való szorzata.
 
A fajlagos támogatás összege hektáronként legfeljebb 1 300 000 forint lehet.
 
A kérelem benyújtása
A válságtámogatás iránti kérelmet elektronikusan lehet benyújtani 2023. május 15. és 2023. június 5. között az Elektronikus kérelemkezelés
 → Piaci Intézkedések → Válságtámogatás → Válságtámogatás – Dohányágazat támogatása menüponton keresztül.
 
További támogatásokkal kapcsolatos friss hírekért kövesd a Pályázatok rovatot!
 
 
forrás: agroinform.hu
 

Kapcsolódó cikkek

A paradicsom idén is slágernövény

2024. április 05. 14:39
Furcsa folyamat figyelhető meg a zöldségfélék termesztésében: akik társasházban élnek, azok minden lehetőséget kihasználnának, hogy saját terméshez jussanak, míg akik nagy kerttel rendelkeznek, azok a dísznövényeket és a füvesítést szorgalmazzák a palánták helyett. Valóban megfigyelhető egy ilyen folyamat, miszerint a nagyobb városok erkélyein egyre divatosabb a paradicsomtermesztés, és folyamatosan átveszik a dísznövények és az egybefüggő zöld felületek a veteményeskertek helyét?

A kormány minden eszközzel megvédi a gazdák érdekeit

2023. szeptember 13. 14:52
Ha Brüsszel nem lép, akkor hazánk szeptember 15. után nemzeti hatáskörben fogja meghosszabbítani az ukrán gabonára vonatkozó behozatali tilalmat - közölte Nagy István agrárminiszter Szófiában, ahol Kiril Vatev, bolgár mezőgazdasági és élelmezésügyi miniszterrel egyeztetett, kedden.