Január elsejétől újabb 15 százalékkal nőttek a nyugdíjak

2023. január 03. 13:05
Az új év újabb nyugdíjemelést hozott. Január elsejétől újabb 15 százalékkal nőttek a nyugdíjak – közölte Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő Magyarország kormányának hivatalos közösségi oldalára feltöltött bejegyzésében.
Január elsejétől újabb 15 százalékkal nőttek a nyugdíjak
A kormányszóvivő ismertette: 
 
ez átlagnyugdíjnál havi 27 120, illetve a 13. havi nyugdíjat is figyelembe véve, évi 352 560 forintos emelést jelent.
 
A kormány a mostani emeléssel megelőlegezi az idénre becsült inflációt, ami a háború és a brüsszeli szankciók miatt jóval magasabb, mint az előző években volt. 
 
Videó:
 
 
forrás: magyarnemzet.hu

Kapcsolódó cikkek

Franciaországban újabb általános sztrájk várható

2023. január 27. 19:33
Franciaországban újabb általános sztrájkot hirdettek a szakszervezetek a január 31. körüli napokra, ami a légi, a vasúti és a városi tömegközlekedésre is hatással lehet.
A mozdonyvezetők ráadásul egyhetes sztrájkot tartanak, január 26. és február 2. között. A Crisis24 értesülései szerint a légiforgalmi irányítók január 30. és február 1. között terveznek sztrájkolni, a repülőterek és a síliftek személyzete január 31-én, és ezen a napon számos más szektor dolgozói is csatlakoznak a sztrájkhoz.

Országos zöldenergia-roadshow indult Győrben

2023. november 30. 16:20
Országos zöldenergia-roadshow indult Győrben, a rendezvénysorozatot Palkovics László a Széchenyi István Egyetemért (SZE) Alapítvány kuratóriumának elnöke, az Energia21 kezdeményezés vezetője indította el november 29-én, szerdán a győri Mobilis Interaktív Élményközpontban.