Jön a támogatás falusi utcákra, járdákra, hidakra, kerékpárutakra

2024. május 14. 15:33
Önkormányzati tulajdonban lévő utcák, járdák, hidak és kerékpárutak felújítására pályázhatnak az ötezer lakosúnál kisebb települések a Magyar Falu Programban.
Jön a támogatás falusi utcákra, járdákra, hidakra, kerékpárutakra
Az új felhívás keretösszege ötmilliárd forint, út-, illetve hídfelújításra 45 millió forintig, járdafelújításra 10 millió forintig lehet pályázni, jelentette be GYopáros Alpár, a Miniszterelnökség modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztosa.
Jön a támogatás falusi utcákra, járdákra, hidakra, kerékpárutakra
A pályázati felhívást már közzétették a kormany.hu és a magyarfaluprogram.hu oldalon, pályázni pedig június 12. és július 12. között lehet majd.
 
Az út- és járdafejlesztés az egyik legnépszerűbb felhívás a Magyar falu programban, 2019 óta több mint 4500 nyertes pályázatot támogattak. Az állami kezelésű utak felújítása is folyamatos 2019 óta: 286 milliárd forintból több mint négyezer kilométernyi útszakasz újult már meg.
 
forrás:kormany.hu

Kapcsolódó cikkek

Orbán Viktor: a világon egyedülálló beruházás az Azerbajdzsánból Románián keresztül Magyarországra áramot szállító vezeték

2022. december 19. 10:03
A világon egyedülálló beruházás mellett kötelezte el magát partnereivel Magyarország, a világ leghosszabb tenger alatti villamosenergia-vezetékének megépítésére készülünk - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök szombaton Bukarestben, mielőtt aláírták az Azerbajdzsánból Georgián (Grúzia) és Románián keresztül Magyarországra áramot szállító villamosenergia-hálózatról szóló szerződést Magyarországra áramot szállító vezeték.

Előnevelt csirkét és hozzá tápot is osztanak a somogyi faluban

2024. május 13. 10:21
Korábban gyümölcsfát, egynyári virágokat, vetőmagot osztottak ki a helyieknek.
 
Egy teherautónyi baromfi érkezett a napokban Gigébe. A somogyi kistelepülés sikeresen pályázott a Családi Porta Program legutóbbi kiírására, melynek eredményeként most több mint 900 csirkét osztottak ki a falubelieknek. Összesen 26 család kapott előnevelt csirkéket – fejenként 35 szárnyast -, és az állatok ellátásához két zsák nevelőtápot is, írta a Sonline.