Konzultáció az élelmiszer-hulladékok mértékének megállapításáról

2019. március 12. 08:51
Vajon mennyi élelmiszer-hulladék keletkezik az élelmiszerek előállítása során, a kereskedelemben, a vendéglátásban és a közétkeztetésben?

Az Európai Bizottság (EB) nyilvános konzultációt tart az élelmiszer-hulladékok mértékének megállapításáról -  olvasható a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) oldalán.


 2019. április 4-ig lehet megküldeni a véleményeket - fotó: Pixabay

Az EB az élelmiszer-ellátó rendszer során keletkező hulladék számszerűsítése érdekében egy mérési módszertant dolgozott ki és bocsátott nyilvános konzultációra, amit ide kattintvatudnak elérni.

A közös módszertan kidolgozása során a EB szorosan együttműködött a tagállamok szakértőivel.

A 2018. májusában felülvizsgált és bevezetett, a hulladékokról szóló irányelvnek köszönhetően az élelmiszer-hulladék mértékéről egységes adat fog rendelkezésre állni.

Ezen adatok kiváló alapot fognak biztosítani a tagállamok pazarláscsökkentő programjaik megalapozásához, hozzájárulva az unió Fenntartható Fejlődési Célok eléréséhez tett erőfeszítéseihez.

További részletek a Bizottság oldalán olvashatók.

agrotrend.hu

Kapcsolódó cikkek

Mekkora gavallér a munkahelyed, ha a cafetériáról van szó?

2022. január 17. 09:14
Növekedtek idén az éves cafetéria-keretek a cégeknél egy friss felmérés szerint. Erre 2019 óta nem volt példa. Mutatjuk a számokat.

Bruttó 77 500 forinttal keresnek többet a férfiak

2022. március 08. 07:34
A pandémia alatt felgyorsulva csökkent a bérszakadék a férfiak és a nők fizetése között, de még mindig jelentősnek mondható. Magyarországon is javul a helyzet, a bérfelzárkózás ugyanakkor lassabb ütemű, mint az EU-ban. Ez pedig például a hölgyek hitelfelvételi lehetőségeit is beszűkíti.