Konzultáció az élelmiszer-hulladékok mértékének megállapításáról

2019. március 12. 08:51
Vajon mennyi élelmiszer-hulladék keletkezik az élelmiszerek előállítása során, a kereskedelemben, a vendéglátásban és a közétkeztetésben?

Az Európai Bizottság (EB) nyilvános konzultációt tart az élelmiszer-hulladékok mértékének megállapításáról -  olvasható a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) oldalán.


 2019. április 4-ig lehet megküldeni a véleményeket - fotó: Pixabay

Az EB az élelmiszer-ellátó rendszer során keletkező hulladék számszerűsítése érdekében egy mérési módszertant dolgozott ki és bocsátott nyilvános konzultációra, amit ide kattintvatudnak elérni.

A közös módszertan kidolgozása során a EB szorosan együttműködött a tagállamok szakértőivel.

A 2018. májusában felülvizsgált és bevezetett, a hulladékokról szóló irányelvnek köszönhetően az élelmiszer-hulladék mértékéről egységes adat fog rendelkezésre állni.

Ezen adatok kiváló alapot fognak biztosítani a tagállamok pazarláscsökkentő programjaik megalapozásához, hozzájárulva az unió Fenntartható Fejlődési Célok eléréséhez tett erőfeszítéseihez.

További részletek a Bizottság oldalán olvashatók.

agrotrend.hu

Kapcsolódó cikkek

Lesz európai minimálbér?

2019. október 01. 09:02
2019. szeptember 20-án az Európai Szakszervezeti Szövetség Rendkívüli Végrehajtó Bizottságának ülésén előterjesztett dokumentum szerint nem csökkent a nyugat- és kelet-európai bérek közötti különbség, annak ellenére sem, hogy a termelékenységben már régen nincs nagy különbség az országok között.

Bértárgyalások - Kossuth Rádió - Palkovics Imre

2021. január 21. 08:54
Csúszik a megállapodás a minimálbérről, ha nincs megegyezés, legrosszabb esetben nem változik a legkisebb kereset összege – Palkovics Imre Munkástanácsok Országos Szövetségének elnöke