Konzultáció az élelmiszer-hulladékok mértékének megállapításáról

2019. március 12. 08:51
Vajon mennyi élelmiszer-hulladék keletkezik az élelmiszerek előállítása során, a kereskedelemben, a vendéglátásban és a közétkeztetésben?

Az Európai Bizottság (EB) nyilvános konzultációt tart az élelmiszer-hulladékok mértékének megállapításáról -  olvasható a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) oldalán.


 2019. április 4-ig lehet megküldeni a véleményeket - fotó: Pixabay

Az EB az élelmiszer-ellátó rendszer során keletkező hulladék számszerűsítése érdekében egy mérési módszertant dolgozott ki és bocsátott nyilvános konzultációra, amit ide kattintvatudnak elérni.

A közös módszertan kidolgozása során a EB szorosan együttműködött a tagállamok szakértőivel.

A 2018. májusában felülvizsgált és bevezetett, a hulladékokról szóló irányelvnek köszönhetően az élelmiszer-hulladék mértékéről egységes adat fog rendelkezésre állni.

Ezen adatok kiváló alapot fognak biztosítani a tagállamok pazarláscsökkentő programjaik megalapozásához, hozzájárulva az unió Fenntartható Fejlődési Célok eléréséhez tett erőfeszítéseihez.

További részletek a Bizottság oldalán olvashatók.

agrotrend.hu

Kapcsolódó cikkek

A MÁV-Start szerint jogszerűtlen a mozdonyvezetők sztrájkbejelentése

2022. február 09. 10:48
A Mozdonyvezetők Szakszervezete március 10-ére szervezett határozatlan idejű sztrájkot.

Cafeteria 2019: a dolgozók egészsége múlhat rajta

2019. március 20. 08:26
Az egészségbiztosítás lehet az egyik leghatékonyabb eszköz a munkavállalók megtartására, új munkaerő-toborzására és a dolgozók egészségének megőrzésére, ezáltal a betegségek következtében történő munkaerőkiesés csökkentésére is - véli az Uniqa Vállalati Üzletágának vezetője, Polányi Zoltán a napi.hu-n.