Konzultáció az élelmiszer-hulladékok mértékének megállapításáról

2019. március 12. 08:51
Vajon mennyi élelmiszer-hulladék keletkezik az élelmiszerek előállítása során, a kereskedelemben, a vendéglátásban és a közétkeztetésben?

Az Európai Bizottság (EB) nyilvános konzultációt tart az élelmiszer-hulladékok mértékének megállapításáról -  olvasható a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) oldalán.


 2019. április 4-ig lehet megküldeni a véleményeket - fotó: Pixabay

Az EB az élelmiszer-ellátó rendszer során keletkező hulladék számszerűsítése érdekében egy mérési módszertant dolgozott ki és bocsátott nyilvános konzultációra, amit ide kattintvatudnak elérni.

A közös módszertan kidolgozása során a EB szorosan együttműködött a tagállamok szakértőivel.

A 2018. májusában felülvizsgált és bevezetett, a hulladékokról szóló irányelvnek köszönhetően az élelmiszer-hulladék mértékéről egységes adat fog rendelkezésre állni.

Ezen adatok kiváló alapot fognak biztosítani a tagállamok pazarláscsökkentő programjaik megalapozásához, hozzájárulva az unió Fenntartható Fejlődési Célok eléréséhez tett erőfeszítéseihez.

További részletek a Bizottság oldalán olvashatók.

agrotrend.hu

Kapcsolódó cikkek

Orbán Viktor: Mind a 2020-as, mind a 2021-es költségvetést át kell alakítani

2020. április 01. 08:34
Orbán Viktor március 30-án bejelentette, hogy Magyarország történetének legnagyobb gazdasági akcióterve készül. Emiatt mind a 2020-as, mind a 2021-es költségvetést át kell alakítani.

Tovább lehet átcsoportosítani a SZÉP-kártya alszámláit

2021. november 11. 11:36
2021. november 8-án a kormány rendeletben hosszabbította meg azt az időszakot, amely időszak alatt SZÉP-kártyák alszámláin lévő összegeket 2022. szeptembere 30-ig alszámláktól függetlenül, szabadon lehet felhasználni.