Környezeti és gazdasági fenntarthatóság alternatív szemmel

2023. december 05. 14:39
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara cikksorozatában bemutatása kerülnek a környezeti fenntarthatóságot támogató alternatív megoldások 15 példaértékű gazdálkodóval készített esettanulmányon keresztül. 
Környezeti és gazdasági fenntarthatóság alternatív szemmel
Goldmann Dávid és Juhász Anna a Remény Farm alapítói munkája azért példaértékű, mert regeneratív agrár-ökológiai vállalkozásuk alternatív módon előállított konyhakész marha- és csirkehúst biztosít közvetlenül a fogyasztók részére. Munkájukban az agrár területek biodiverzitásának növelésére, valamint az állatjólléti feltételek biztosítására teszik a hangsúlyt.
 
A gazdálkodás bemutatása itt olvasható.
 
 
forrás: agrotrend.hu

Kapcsolódó cikkek

A cirok lehet a jövő egyik új takarmánya

2023. február 22. 11:00
A mezőgazdasági eljárások változása mellett az új igényeknek megfelelő fajok megtalálása is komoly kihívások elé állítja a szakembereket.
 
Egyre többet hallani arról, hogy a cirok nagy áttörést hozhat a takarmány-, de az élelmiszeriparba is. Különféle fajtáit ugyanis remekül tudná alkalmazni az előbbi két feldolgozóipar. Ami ennél sokkal fontosabb, hogy miért lenne erre szükség? A válasz egyszerű, az egyre szélsőségesebb időjárási körülmények próbára teszik azokat a növények, azokat az eljárásokat, amiket az elmúlt évtizedek, évszázad során megszokhattunk. 

Év végére elérik az 56 ezret a Településfásítási Program elültetett fái

2024. május 09. 14:08
A jövő generációinak, a gyermekeknek ültetjük a fákat a Településfásítási Program keretében – mondta Kovács Zita, az Agrárminisztérium birtokpolitikáért felelős miniszteri biztosa május 8.-án, szerdán, a Veszprém vármegyei Farkasgyepűn.