Korszerűsítésre koncentrálnak az agrárvállalkozások

2017. szeptember 20. 08:01
 
Jelenleg a kis- és középvállalkozások több mint fele, 57 százaléka tervez valamilyen fejlesztést. A mezőgazdasági cégek inkább korszerűsítésére koncentrálnak – derül ki a K&H kkv bizalmi index kutatás adataiból.

A KSH legfrissebb adata szerint a nemzetgazdasági beruházások volumene 2017 II. negyedévében 27 százalékkal meghaladta az előző év azonos időszakának eredményét, az év első felében pedig összességében 25 százalékkal nőtt a beruházási teljesítmény. A hazai vállalkozások egy évre előremutató várakozásait jelző K&H kkv bizalmi index felmérése szerint a folytatás is ígéretesnek tűnik, mivel látványosan megugrott a cégek beruházási hajlandósága az év elejéhez képest. 
– A vállalkozások 57 százaléka készül fejleszteni a következő egy év során, ami mindenképpen figyelemre méltó, 15 százalékpontos ugrás az előző negyedévhez képest. Azonban azt is látni kell, hogy az elmúlt években nagyon ingadozott a cégek beruházási szándéka. Nagy kérdés tehát, hogy tartható lesz-e a mostani, kedvező irány – mondta el Kovács Viktor Zoltán, a K&H Bank kkv-marketing főosztályának vezetője.

A megnövekedett beruházási szándék minden szektorban tetten érhető, de az iparban és a kereskedelemben nőtt a leglátványosabban: előbbinél 50-ről 72 százalékra, utóbbinál 31-ről 54 százalékra. A mezőgazdasági szektornál alig változott ez az arány, 47-ről 48 százalékra. Míg az ipari és a mezőgazdasági cégek a gépek, berendezések korszerűsítésére koncentrálnak, addig a kereskedelemben a gépjárművek, a szolgáltató szektorban pedig az informatikai fejlesztések élveznek elsőbbséget.

nak.hu

Kapcsolódó cikkek

Már magyar dinnyét árulnak több áruházlánc üzleteiben

2016. július 25. 08:11
Már megjelent a magyar dinnye több áruházlánc üzleteiben, és a nyár más szezontermékeiből, így az ásványvízből, üdítőitalokból és jégkrémből is megnőtt a forgalom az élelmiszer-kiskereskedelemben - közölték az áruházláncok az MTI érdeklődésére. 

A mézes krémesre és a tiramisura esküszünk húsvétkor

2017. április 13. 07:17
Sokat készülünk a húsvétra, de legalább a vásárlásban számíthatunk segítségre és szinte csak házi ételeket eszünk – Ezek a legfontosabb megállapításai a piacvezető receptoldalként[1] havi 1,7 millió látogatót vonzó és több mint 57 000 receptet összegyűjtő Nosalty online felmérésének.[2] Az oldal olvasói körében végzett 1200 fős kutatásból az is kiderül, hogy az édességek közül a tiramisu és a mézes krémes a legnépszerűbb, házi sütésű kalács és házi füstölésű sonka kerül az asztalra és szinte mindenki eszik otthon készült tojásételeket húsvétkor.