Köszönet az agrároktatásban dolgozó tanároknak

2024. június 03. 11:48
Köszönet az agrároktatásban dolgozó tanároknak, akik nevelnek, példát adnak, útmutatást nyújtanak, identitást formálnak és közösséget építenek, amiért nem lehetünk elég hálásak - közölte Nagy István tárcavezető a pedagógusnap alkalmából tartott elismerés átadási ünnepségen május 31.-én, csütörtökön az Agrárminisztériumban. Nőtt az agrárszakképzésben tanuló fiatalok száma.
Köszönet az agrároktatásban dolgozó tanároknak
A miniszter kiemelte, Magyarország jövője és versenyképessége szempontjából meghatározó, hogy miként lehet a vidéken élők számára tanulást és megélhetést biztosítani, vonzó lehetőségeket kínálni. Ma az agrároktatás egyik legfontosabb feladata az olyan képességeknek a sikeres átadásában rejlik, mint a gyors alkalmazkodás, a folyamatos tanulás, a projektekben való gondolkodás, a hálózatok jelentőségének felismerése, vagy a technológiai sokszínűség alkalmazása – tette hozzá.
Köszönet az agrároktatásban dolgozó tanároknak
A tárcavezető szerint a pedagógusok nemcsak egy tantárgyat tanítanak, hanem életszemléletre is oktatnak. Megtanítanak elkötelezetten és megbízhatóan dolgozni, illetve általuk érezzük meg először a jól végzett munka édes örömét, amely lehet egy dicsérő szó vagy egy jó érdemjegy.
Köszönet az agrároktatásban dolgozó tanároknak
Kifejtette, a tanárokkal közösen azt vallják, hogy a jövőt nem lehet a tegnap tudásával építeni. Ezt valósítja meg a tárca abban a 162 intézményben és 285 feladatellátási helyen, amelyekben ma középfokú agrárszakképzés folyik. A beiskolázási adatok pedig egyértelműen jelzik, hogy egyre nagyobb az igény az agrárszakképzés iránt. A 2023/2024 tanévben 5070 diákot vettek fel a tárca által fenntartott agrárszakképző iskolák valamelyikébe, ami több mint nyolc százalékos növekedés az előző időszakhoz viszonyítva – sorolta a miniszter.
 
Az ünnepségen Nagy István megbecsülését és elismerését fejezte ki valamennyi pedagógusnak, és külön köszönetet mondott azoknak a kollégáknak, akik az agrárszakképzésben dolgoznak.
 
Az elismerésben részesülők listája itt elérhető.
 
forrás: AM Sajtóiroda

Kapcsolódó cikkek

Keményen üzen a vízügy: hiába "riogattak" az alacsony vízszinttel

2023. július 06. 12:22
Siklós Gabriella vízügyi szóvivő az InfoRádióban beszámolt a Balaton-leengedés befejezéséről. A zsilipelés nagy tiltakozást váltott ki a tóparti polgármesterek körében és a közösségi médiában is. Szóba került a Sió hajózhatósága és az augusztusban várható vízállás is.
 
Befejeződött a Balaton június közepén kezdett vízeresztése.

Feldolgozóipari KKV Energiaköltség és Beruházás Támogatási Program

2023. január 10. 14:05
2023 első negyedévében tovább támogatjuk az energiaintenzív kkv-kat-jelentette be keddi közleményében Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter.
 
A kormány 2022. október 1-jével elindította a Feldolgozóipari kkv energiaköltség és beruházás támogatási programot, amelyben 2022-ben 100 milliárd, 2023-ban pedig 120 milliárd forintos keretösszeggel támogatja a vállalkozások működési költségnövekedését, illetve energiahatékonysági beruházásait – közölte a miniszter.