Közös érdek az élelmiszerkönyv aktualizálása

2017. november 20. 08:13
Egyeztetés zajlott a Szent István Egyetem és a Magyar Húsiparosok Szövetsége között az élelmiszerkönyv lehetséges módosításáról.

Megbeszélést tartottak a Szent István Egyetem Élelmiszertudományi Kar Hűtő- és Állatitermék Technológia Tanszékének és a Magyar Húsiparosok Szövetségének vezetői 2017. november 14-én. A Friedrich László tanszékvezető által kezdeményezett egyeztetés célja a tudományos élet és gyakorlati szakemberek közötti további a kapcsolatépítése volt.

A Gyulahús, a Kaiser Food, a Mohácsi Vágóhíd, a Pápai Hús és a Pick cégek vezetőinek részvételével lezajlott összejövetelen számos témakör került szóba. Rögzítették azokat a feladatokat, amelyek megvalósításával az egyetem segíthet a magyar húsipari vállalatok aktuális technológiai problémáin. Az egyeztetést a felek Földművelésügyi Minisztérium bevonásával tovább folytatják.
– Célunk a húskészítményeket szabályozó élelmiszerkönyv további fejlesztése olyan módon, hogy a magyar fogyasztók kiváló termékeket vásárolhassanak, de a hazai vállalkozások se szenvedjenek hátrányt a külföldi versenytársaikkal szemben – vont mérleget Friedrich László, aki egyben a Húskészítmények Élelmiszerkönyvi Szakbizottságának elnöke is.

nak.hu

Kapcsolódó cikkek

Csányi Sándor: az agrárium kulcsterület az OTP tevékenységében

2016. október 26. 07:45
A magyar agrárium az OTP Bank egyik kulcsterülete, ezért is törekszik e területen piaci részesedésének növelésére - mondta az OTP Bank elnök-vezérigazgatója kedden Budapesten.

Nem jár rosszul, aki mezőgépész lesz

2017. november 20. 08:12
A mezőgépész szakmát népszerűsíti a Mezőgazdasági Gépforgalmazók Országos Szövetsége (MEGFOSZ) az MKB Bankkal közösen szakiskolai előadások és pályaválasztási napok keretein belül. Céljuk, hogy bemutassák a fiataloknak az ágazat és a mezőgépészek valós világát, szakmai hátterét és az oktatásban rejlő lehetőségeket.