Közös érdek az élelmiszerkönyv aktualizálása

2017. november 20. 08:13
Egyeztetés zajlott a Szent István Egyetem és a Magyar Húsiparosok Szövetsége között az élelmiszerkönyv lehetséges módosításáról.

Megbeszélést tartottak a Szent István Egyetem Élelmiszertudományi Kar Hűtő- és Állatitermék Technológia Tanszékének és a Magyar Húsiparosok Szövetségének vezetői 2017. november 14-én. A Friedrich László tanszékvezető által kezdeményezett egyeztetés célja a tudományos élet és gyakorlati szakemberek közötti további a kapcsolatépítése volt.

A Gyulahús, a Kaiser Food, a Mohácsi Vágóhíd, a Pápai Hús és a Pick cégek vezetőinek részvételével lezajlott összejövetelen számos témakör került szóba. Rögzítették azokat a feladatokat, amelyek megvalósításával az egyetem segíthet a magyar húsipari vállalatok aktuális technológiai problémáin. Az egyeztetést a felek Földművelésügyi Minisztérium bevonásával tovább folytatják.
– Célunk a húskészítményeket szabályozó élelmiszerkönyv további fejlesztése olyan módon, hogy a magyar fogyasztók kiváló termékeket vásárolhassanak, de a hazai vállalkozások se szenvedjenek hátrányt a külföldi versenytársaikkal szemben – vont mérleget Friedrich László, aki egyben a Húskészítmények Élelmiszerkönyvi Szakbizottságának elnöke is.

nak.hu

Kapcsolódó cikkek

Ennyivel növeli a hatékonyságot a precíziós gazdálkodás

2018. február 07. 07:52
Növelné a magyar mezőgazdaság versenyképességét, ha a gazdálkodók az uniós forrásokat a digitalizációra és a precíziós technológiára használnák fel. E módszerekkel akár 20-25 százalékkal is növelhető a hatékonyság.

Elmélyül az agráripari együttműködés Vietnammal

2017. szeptember 27. 08:06
Élénk érdeklődés mutatkozik vietnámi részről a magyar mezőgazdasági gépgyártás iránt, miközben erősödő együttműködés várható a baromfi-tartás és az élelmiszerbiztonság területén, jelentette ki Dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter Hanoiban Nguyen Xuan Cuong-al, Vietnam agrárminiszterével folytatott megbeszélése után.