Közös érdek az élelmiszerkönyv aktualizálása

2017. november 20. 08:13
Egyeztetés zajlott a Szent István Egyetem és a Magyar Húsiparosok Szövetsége között az élelmiszerkönyv lehetséges módosításáról.

Megbeszélést tartottak a Szent István Egyetem Élelmiszertudományi Kar Hűtő- és Állatitermék Technológia Tanszékének és a Magyar Húsiparosok Szövetségének vezetői 2017. november 14-én. A Friedrich László tanszékvezető által kezdeményezett egyeztetés célja a tudományos élet és gyakorlati szakemberek közötti további a kapcsolatépítése volt.

A Gyulahús, a Kaiser Food, a Mohácsi Vágóhíd, a Pápai Hús és a Pick cégek vezetőinek részvételével lezajlott összejövetelen számos témakör került szóba. Rögzítették azokat a feladatokat, amelyek megvalósításával az egyetem segíthet a magyar húsipari vállalatok aktuális technológiai problémáin. Az egyeztetést a felek Földművelésügyi Minisztérium bevonásával tovább folytatják.
– Célunk a húskészítményeket szabályozó élelmiszerkönyv további fejlesztése olyan módon, hogy a magyar fogyasztók kiváló termékeket vásárolhassanak, de a hazai vállalkozások se szenvedjenek hátrányt a külföldi versenytársaikkal szemben – vont mérleget Friedrich László, aki egyben a Húskészítmények Élelmiszerkönyvi Szakbizottságának elnöke is.

nak.hu

Kapcsolódó cikkek

Egyenlőtlen munkabeosztás hogyan dolgozható le?

2017. augusztus 21. 07:24
Egy munkavállaló részmunkaidős állást vállalna, heti 16 órás munkavégzéssel. Ezt a munkaidőt ledolgozhatja 2X8 órában, vagy 2X6 és 1X4 órában?

Változások a családi gazdaságok nyilvántartásában

2018. január 15. 09:52
Módosult a családi gazdaságok létrehozásáról, nyilvántartásba vételéről, működtetéséről, szóló kormányrendelet – tájékoztatott a nak.hu portál.