Közös érdek az élelmiszerkönyv aktualizálása

2017. november 20. 08:13
Egyeztetés zajlott a Szent István Egyetem és a Magyar Húsiparosok Szövetsége között az élelmiszerkönyv lehetséges módosításáról.

Megbeszélést tartottak a Szent István Egyetem Élelmiszertudományi Kar Hűtő- és Állatitermék Technológia Tanszékének és a Magyar Húsiparosok Szövetségének vezetői 2017. november 14-én. A Friedrich László tanszékvezető által kezdeményezett egyeztetés célja a tudományos élet és gyakorlati szakemberek közötti további a kapcsolatépítése volt.

A Gyulahús, a Kaiser Food, a Mohácsi Vágóhíd, a Pápai Hús és a Pick cégek vezetőinek részvételével lezajlott összejövetelen számos témakör került szóba. Rögzítették azokat a feladatokat, amelyek megvalósításával az egyetem segíthet a magyar húsipari vállalatok aktuális technológiai problémáin. Az egyeztetést a felek Földművelésügyi Minisztérium bevonásával tovább folytatják.
– Célunk a húskészítményeket szabályozó élelmiszerkönyv további fejlesztése olyan módon, hogy a magyar fogyasztók kiváló termékeket vásárolhassanak, de a hazai vállalkozások se szenvedjenek hátrányt a külföldi versenytársaikkal szemben – vont mérleget Friedrich László, aki egyben a Húskészítmények Élelmiszerkönyvi Szakbizottságának elnöke is.

nak.hu

Kapcsolódó cikkek

Szemléletformálással és az élelmiszerkönyv fejlesztésével a minőségi magyar péktermékek (el)ismertségéért

2017. október 05. 08:02
A minőségi péktermékeket készítő magyar sütőipari cégek érdekében a fogyasztói tudatosság emelésére, valamint a Magyar Élelmiszerkönyv további fejlesztésére van szükség – hangzott el a Földművelésügyi Minisztérium, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal és a Pékszövetség képviselői között tartott megbeszélésen.

MGYOSZ: A szakképzés átalakításában szerepet kell kapniuk a munkaadói szövetségeknek

2017. november 08. 07:44
"Le kell lassítani vagy meg kell állítani a külföldre irányuló munkavállalási célú kivándorlást"