Közös érdek az élelmiszerkönyv aktualizálása

2017. november 20. 08:13
Egyeztetés zajlott a Szent István Egyetem és a Magyar Húsiparosok Szövetsége között az élelmiszerkönyv lehetséges módosításáról.

Megbeszélést tartottak a Szent István Egyetem Élelmiszertudományi Kar Hűtő- és Állatitermék Technológia Tanszékének és a Magyar Húsiparosok Szövetségének vezetői 2017. november 14-én. A Friedrich László tanszékvezető által kezdeményezett egyeztetés célja a tudományos élet és gyakorlati szakemberek közötti további a kapcsolatépítése volt.

A Gyulahús, a Kaiser Food, a Mohácsi Vágóhíd, a Pápai Hús és a Pick cégek vezetőinek részvételével lezajlott összejövetelen számos témakör került szóba. Rögzítették azokat a feladatokat, amelyek megvalósításával az egyetem segíthet a magyar húsipari vállalatok aktuális technológiai problémáin. Az egyeztetést a felek Földművelésügyi Minisztérium bevonásával tovább folytatják.
– Célunk a húskészítményeket szabályozó élelmiszerkönyv további fejlesztése olyan módon, hogy a magyar fogyasztók kiváló termékeket vásárolhassanak, de a hazai vállalkozások se szenvedjenek hátrányt a külföldi versenytársaikkal szemben – vont mérleget Friedrich László, aki egyben a Húskészítmények Élelmiszerkönyvi Szakbizottságának elnöke is.

nak.hu

Kapcsolódó cikkek

Rosszabb áru a magyaroknak: az EU nem megy neki a multiknak

2017. február 23. 07:37
Jelenleg nincs arra lehetőség, hogy az Európai Unió fellépjen a nagy élelmiszergyártók ellen amiatt, mert egyes tagállamokban azonos márkanév alatt különböző minőségű termékeket forgalmaznak - nyilatkozta a Magyar Időknek Vytenis Andriukaitis egészségügyért és élelmiszer-biztonságért felelős uniós biztos.

Nem drágul a tojás az európai botrány miatt

2017. augusztus 21. 07:02
A szennyezett tojások darabszáma és volumene nem éri el azt a szintet, hogy az árban változást okozzon, azonban a piaci folyamatokat befolyásolhatja. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) azt javasolja, hogy vásárláskor a magyar étkezési tojásokat részesítsék előnyben a fogyasztók.