Közös érdek az élelmiszerkönyv aktualizálása

2017. november 20. 08:13
Egyeztetés zajlott a Szent István Egyetem és a Magyar Húsiparosok Szövetsége között az élelmiszerkönyv lehetséges módosításáról.

Megbeszélést tartottak a Szent István Egyetem Élelmiszertudományi Kar Hűtő- és Állatitermék Technológia Tanszékének és a Magyar Húsiparosok Szövetségének vezetői 2017. november 14-én. A Friedrich László tanszékvezető által kezdeményezett egyeztetés célja a tudományos élet és gyakorlati szakemberek közötti további a kapcsolatépítése volt.

A Gyulahús, a Kaiser Food, a Mohácsi Vágóhíd, a Pápai Hús és a Pick cégek vezetőinek részvételével lezajlott összejövetelen számos témakör került szóba. Rögzítették azokat a feladatokat, amelyek megvalósításával az egyetem segíthet a magyar húsipari vállalatok aktuális technológiai problémáin. Az egyeztetést a felek Földművelésügyi Minisztérium bevonásával tovább folytatják.
– Célunk a húskészítményeket szabályozó élelmiszerkönyv további fejlesztése olyan módon, hogy a magyar fogyasztók kiváló termékeket vásárolhassanak, de a hazai vállalkozások se szenvedjenek hátrányt a külföldi versenytársaikkal szemben – vont mérleget Friedrich László, aki egyben a Húskészítmények Élelmiszerkönyvi Szakbizottságának elnöke is.

nak.hu

Kapcsolódó cikkek

Magyarország 90 év alatt megduplázta erdőterületét

2017. március 22. 09:40
Magyarország 90 év alatt megduplázta erdőterületét, ami azt jelenti, hogy az országban mintegy 2 millió hektár erdő van; ez az ország területének több mint 20 százaléka - közölte a földművelésügyi miniszter az Erdők Világnapja alkalmából rendezett ünnepségen.

A kenyér és a hús is drágul a gyenge gabonatermés miatt

2018. augusztus 07. 10:01
Ősztől a kenyérért és a sertés húsért egyaránt 10-10 százalékkal magasabb árat kell majd fizetni. Európában és Magyarországon egyaránt kevesebb gabona termett, és a keresleti piac is a drágulást erősíti.