Közzétették, jövőre mennyit kell fizetni az autópálya-matricákért

2024. szeptember 12. 16:39
Január 1-jén emelkednek az e-matrica árak.
Közzétették, jövőre mennyit kell fizetni az autópálya-matricákért
Fotó: Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt.
 
A D1-es, 10 napos matrica 220, a vármegyei matrica 230 forinttal drágul.
Ennyivel drágulnak jövőre az autópálya-matricák | Turizmus.com
A díjak tartalmazzák az áfát.
 
A pótdíjak mértéke is változni fog:
 
Alap pótdíj (60 napon belüli fizetés esetén): 26 640 Ft.
Emelt pótdíj (60 napon túli fizetés esetén): 91 780 Ft.
piktok
 
Forrás: nemzetiutdij.hu

Kapcsolódó cikkek

Több mint ötven kiállító a Balaton Wine & Gourmet fesztiválon

2023. július 06. 12:59
A balatoni régiót képviselő több mint 50 étterem és borászat mellett idén Franciaország és Argentína kulináris különlegességeit mutatja be a Balaton Wine & Gourmet fesztivál szeptember 21. és 24. között Veszprémben.
A Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa (VEB2023 EKF) programsorozat kiemelt gasztronómiai eseményeként meghirdetett fesztiválon családi programok, ingyenes kóstolók, szakmai workshopok és Michelin-csillagos séfek élményétkezései is várják a közönséget a Veszprémvölgyben.

Ezek a legjobb új vasútvonalak Európában, amelyek kiválthatják a repülést

2023. február 17. 11:39
A klímatudatos és pénztárcabarát utazások egyre népszerűbbé váltak az utóbbi időben, ami a vonatközlekedés reneszánszát hozta magával. Az Euronews Travel összegyűjtötte a friss, valamint 2023-ban és 2024-ben megvalósuló legjobb vasúti fejlesztéseket Európában.
Turistaként karbon lábnyomunk csökkentésének az egyik legjobb módja a vasúti közlekedés: a Londonból Párizsba tartó út például repülővel 14-szer több szén-dioxid-kibocsátással jár, mintha vonattal utaznánk. A Európai Unió országai a fenntarthatóság érdekében egyre többet fektetnek a vasúti közlekedésbe, így az országokon belül és a határokon átnyúlóan is sokkal jobbá válik a vonatösszeköttetés. Az Euronews Travel összeszedte a friss, továbbá 2023-ban és 2024-ben megvalósuló legjobb vasúti fejlesztéseket és vonalakat, a kedvező árú éjszakai vonatoktól, az új belföldi járatokon át egészen az országhatárokon átívelő pályákig.