Lázár János: Itt az ideje a rendszerváltásnak a jegyek és bérletek terén is

2023. december 07. 18:49
Lázár János, Magyarország építési és közlekedési minisztere közösségi oldalán egy átfogó reformra vonatkozó elképzelést osztott meg. A tervezet értelmében többek között 65 év felett és 14 év alatt ingyenesen utazhatna mindenki Magyarországon.
Lázár János: Itt az ideje a rendszerváltásnak a jegyek és bérletek terén is
A miniszter elképzelése szerint még ingyenesen utazhatnak a legsérülékenyebb csoportok, a fogyatékkal élők is. Szavai szerint, az eddigieknél több segítséget akar adni a közalkalmazottak, például a pedagógusok és az egészségügyben dolgozók utazásához. "Itt az ideje a rendszerváltásnak a jegyek és bérletek terén is" – írta bejegyzésében a miniszter.
Lehet, hogy egy kép erről: 2 ember
Én most sem látványterveket, hanem konkrét cselekvési programot mutattam be a kormányülésen – ezzel a felütéssel kezdte bejegyzését Lázár János, az építési és közlekedési miniszter.
 
Az elmúlt 30 év legnagyobb tarifareformján dolgozom a munkatársaimmal a minisztériumban és a MÁV-VOLÁN-csoportnál. A célom az, hogy 65 év felett és 14 év alatt ingyenesen utazhasson mindenki Magyarországon. Ezzel a közösségi közlekedés nyertesévé tehetünk minden magyar családot – hangsúlyozta a politikus.
 
Ingyenessé akarom tenni a közlekedést a legsérülékenyebb társadalmi csoportok számára is, például a fogyatékkal élőknek, és az eddigieknél több segítséget akarok adni a közalkalmazottak, például a pedagógusok és az egészségügyben dolgozók utazásához – tette hozzá Lázár.
 
TÖBBET ADNI, KEVESEBBÉRT ÉS SOKKAL EGYSZERŰBBEN, MINT A KÁDÁR-RENDSZERBŐL ÖRÖKÖLT BONYOLULT, LEGALÁBB 65-FÉLE JOGCÍMRE ÉPÜLŐ, ELAVULT TARIFARENDSZERREL. ITT AZ IDEJE A RENDSZERVÁLTÁSNAK A JEGYEK ÉS BÉRLETEK TERÉN IS.
 
Az első csatát megnyertük. Az előterjesztést december 19-én tárgyalja újra a kormány. Csapataim harcban állnak – zárta bejegyzését az építési és közlekedési miniszter.
 
forrás: origo.hu

Kapcsolódó cikkek

Szigorúan ellenőrzi a magyar hatóság az ukrán gabonát

2023. június 07. 14:05
Nem csupán az országon áthaladó ukrán gabonát, hanem az ide érkezett termények minőségét is folyamatosan ellenőrzik. A kormány célja továbbra is az, hogy csak kiváló minőségű és biztonságos élelmiszer kerüljön a magyar emberekhez – jelentette ki közösségi oldalán Nagy István agrárminiszter, aki Adonyban részt vett a Nébih munkatársainak ellenőrzésén.
A tárcavezető emlékeztetett, május hónapban mintegy 650 ellenőrzést végeztek a gabonatermékeket felmérő mintavételezéssel egybekötött gabonatároló-ellenőrzések során a vármegyei kormányhivatalok munkatársai. A vizsgálatok során a tárolókban lévő ukrán gabonatételeket is ellenőrizték a szakemberek.

Visszahozhatja a benzinársapkát a kormány? – erre utalt Orbán Viktor ma reggel

2023. szeptember 15. 14:08
Belengette a miniszterelnök, hogy visszatérhet az ársapka, amennyiben tovább emelkednek az üzemanyagárak. A kormányfő szerint ugyan kiment a divatból, mégis vannak olyan országok, amelyek visszahozzák őket.