Leépítés a Magyar Postánál, 1200 embert küldenek el

2023. február 28. 12:02
A stabil működést kívánja ezzel megőrizni a cég.
A Magyar Posta elbocsátja 1200 munkavállalóját - közölte a csoportos létszámleépítésről szóló döntést a cég. Közleményük szerint a létszámcsökkentés a szolgáltatási színvonalat nem érinti, a társaság célja továbbra is az, hogy az ország minden pontján magas minőségű szolgáltatásokat nyújtson lakossági és üzleti partnerei számára egyaránt.
Leépítés a Magyar Postánál, 1200 embert küldenek el
A Magyar Posta által korábban meghirdetett új posta partneri program lehetőséget biztosíthat arra, hogy az érintett dolgozókat a szerződött partnereknél foglalkoztassák tovább, de a vállalat együttműködik a kormány foglalkoztatáspolitikáért felelős szervezeteivel is annak érdekében, hogy segítse a minél gyorsabb elhelyezkedést - írta a vállalat.
 
A tavaly novemberben kinevezett új vezetés kiemelt feladatának nevezték a szervezet hatékonyságának növelését, a modern és 21. század követelményeinek megfelelő üzletmenet és szolgáltatási színvonal kialakítását. "Az Európát sújtó és elhúzódó szankciós energiaválság azonban egyre nehezebb gazdasági környezetet teremt, amely hasonlóan a bel- és külföldi nagyvállalatokhoz, a Magyar Posta tevékenységére is egyre inkább kihat."
 
Hangsúlyozták, annak érdekében hozta az újabb kényszerű döntést a cég vezetése - mint az ország legnagyobb postai és pénzügyi szolgáltatója, valamint csomaglogisztikai vállalata -, hogy a jelenlegi szankciók sújtotta gazdasági helyzetben is meg tudja őrizni működésének stabilitását.
 
forrás: infostart.hu

Kapcsolódó cikkek

Már csak látszat, hogy van Magyarországon szociális ellátórendszer

2022. december 19. 07:57
A kormány nem ad több pénzt a szociális ellátórendszerre, de az intézménybezárásoktól is tart, ezért döntött úgy, hogy lazít a személyi és tárgyi feltételeken. Már a bölcsődékben is - írja a Népszava.
 

Itt vannak a Budapesti Corvinus Egyetem nyílt napjának programjai

2023. november 29. 17:23
November 30-án a mesterszakokat, másnap az alap- és osztatlan szakokat lehet megismerni a Budapesti Corvinus Egyetem idei ingyenes nyílt napjain.
 
A november 30-i nyílt napon ismertetik, hogyan változik a mesterszakos felvételi, miképp számítják be a krediteket, szaktájékoztatókat tartanak mind az egyéves, mind a kétéves szakokról. Bemutatják, milyen nemzetközi lehetőségek vannak a corvinusos mesterszakokon és milyen diákszervezetekhez lehet csatlakozni.