Libamájjal, mézzel, húskészítményekkel nyűgözzük le az arab világot

2023. február 20. 19:03
Dubajban mutat be magyar élelmiszereket az Agrármarketing Centrum.
 
Az Agrármarketing Centrum (AMC) magyar élelmiszereket mutat be a világ egyik vezető élelmiszeripari szakkiállításán, amely hétfőtől péntekig tart nyitva Dubajban – közölte az AMC hétfőn az MTI-vel.
 
Libamájjal, mézzel, húskészítményekkel nyűgözzük le az arab világot
A Gulfood a térség legnagyobb élelmiszeripari rendezvénye, ahol nyolc szektorban vonulhatnak föl a kiállítók. A közlemény szerint az élelmiszerpiac fejlődését mutatja, hogy nemrég egészséges és wellness termékekkel bővült a kiállítás kínálata.
 
A magyar cégek körében az exportlehetőségek miatt különösen népszerű a Gulfood, a Közel-Kelet élelmiszerigénye folyamatosan nő – tették hozzá.
 
Az AMC közösségi standján 22 kiállító termékei kaptak helyet, többek között húskészítmények, szárított gyümölcsök és zöldségek, sporttápszerek, méz, hidegen sajtolt olaj, kenyérhelyettesítő. Kiemelték ezek közül a Bábolna Élelmiszeripari Kft. libamájtermékét, amely a legjobb innovatív termékeket díjazó programban a legjobb hús- és baromfitermék kategória jelöltjei közé került.
 
A látogatóknak interaktív eszközökkel bemutatják a 2021-ben létrehozott Hungarian Food Business Programot is, amely a magyar élelmiszergyártók külpiaci térnyerését segíti – olvasható a közleményben.
 
forrás: agroinform.hu

Kapcsolódó cikkek

Jövő héten újraindul az antibiotikum felhasználást bejelentő rendszer

2023. február 07. 19:33
Számottevő karbantartást követően az érintettek jövő hét közepétől használhatják újra az antibiotikum felhasználást bejelentő rendszert.
 
Amint azt a Nébih korábban megírta, a tavalyi év tapasztalatai alapján több újítást is bevezetnek az antibiotikum-felhasználás bejelentő rendszerben. A fejlesztésnek szintén kiemelt célja, hogy a jelentések adattartalma igazodjon az Európai Uniós adatszolgáltatási kötelezettséghez*. 

Bemutatták a legújabb nemesítésű zabot

2024. november 08. 18:03
Helye van az emberi táplálkozásban.