Ma indul a Nemzeti Parkok Hete

2024. május 17. 14:21
Kenutúrák, bölényszafari, lápréti barangolás, sólyom- és sasles, népi játszóház, ingyenes és kedvezményes belépési lehetőségek, természetismereti foglalkozások és gyereknapi programok várják idén is az érdeklődőket a Magyar Nemzeti Parkok Hete programsorozatában, május 17-26 között, országszerte. A program nyitórendezvénye Pünkösd hétvégéjén a városligeti Vajdahunyadvárban lesz.
Ma indul a Nemzeti Parkok Hete
Bár a hazai 10 nemzeti park igazgatóság egész évben tartalmas, izgalmas és természeti élményekben gazdag programkínálattal várja az érdeklődőket, egyszer egy évben - idén 2024 májusában - a Magyar Nemzeti Parkok Hete nyitórendezvényén egy helyen, egy időben gyűlik össze mindez az esszencia. Ezen a hétvégén a Vajdahunyad sétányon találkozhatunk mind a 10 nemzeti park igazgatósággal, ezt követően pedig országszerte várják a látogatókat a szakvezetéses túrák a tanösvényeken, barlangokban, kenukban és a tárlatvezetések a látogatóközpontokban.
Pénteken indul a Magyar Nemzeti Parkok Hete
A nemzeti parkok látogatottsága évről évre növekszik. Sikernek könyvelhetjük el minden újabb célcsoport elérését, hiszen velük is tovább gyarapszik a természet szeretete és védelme iránt elkötelezett tábor.
Pénteken indul a Magyar Nemzeti Parkok Hete - PROAKTIVdirekt Életmód  magazin és hírek
Egy-egy túra, vagy foglalkozás alkalmával újabb látogató előtt nyílik meg az addig rejtőzködő világ. Egy hajnali madárles, egy virágzó, árvalányhajas dolomitsziklagyep felébreszti az érzékeket és új világot nyit meg számukra.
Indul a nemzeti parkok hete, csodálkozzon rá a természetre | Új Szó Nálunk  | Regionális magyar hírportál
A nyitórendezvényen a nemzeti parki igazgatóságok mellett kiállítanak a természet védelme iránt elkötelezett szervezetek is, ott lesz a Vajdahunyadvárban az idén 50 éves MME, a WWF Magyarország, a Magyar Természetvédők Szövetsége, a Magyar Természetjáró Szövetség, a Magyar Arborétumok és Botanikus Kertek Szövetsége, a Magyar Kertörökség Alapítvány, a Herman Ottó Intézet, és a Nemzeti Biodiverzitás- és Génmegőrző Központ.
 
A programkínálat elérhető a www.magyarnemzetiparkok.hu weboldalon és a nemzeti park igazgatóságok weboldalain.
Pénteken indul a Nemzeti Parkok Hete - Magyar Jelen
 
Találkozz a természettel, 2024-ben is vár a Magyar Nemzeti Parkok Hete!
 
forrás: AM Sajtóiroda
 

Kapcsolódó cikkek

Online elérhető Magyarország elfogadott Közös Agrárpolitika Stratégia Terve

2022. december 15. 15:52
A 2022-es év nagy sikere, hogy november 7-én az Európai Bizottság elfogadta Magyarország KAP stratégiai tervét, mely történelmi lehetőséget jelent a magyar vidék és agrárium számára. Az elfogadott stratégiai dokumentum elérhető letölthető formátumban a kormányzati honlapon.
 

A FAO Európai és Közép-Ázsiai tagországainak informális tanácskozása Magyarországon

2023. május 05. 13:32
Magyarország 2023. május 4-5-én nyolcadik alkalommal ad otthont az ENSZ legnagyobb szakosított szervezete, az Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezet (FAO) Informális Regionális Konzultációjának, amelyen részt vesznek az európai és közép-ázsiai régió országainak nagykövetei, vezetői, szakértői, valamint az üzleti és civil szféra képviselői.