Magyar ételek a világ legjobbjai között

2020. október 20. 09:28
A hússal készült ételek kategóriájában a töltött káposzta került az első helyre.
Magyar ételek a világ legjobbjai között

 

Tasteatlas a napokban közzétette a világ legjobb 100 ételének listáját, melyet 63 420 szavazat alapján állítottak össze.

A legjobb hagyományos ételnek a nápolyi Pizza Margheritát választották, a második a török Adana Kebap, míg a harmadik a japán Lamen lett.

Az eredeti szabolcsi és erdélyi töltött káposzta receptje
A töltött káposzta vagy alföldi nevén szárma vagy Erdélyben takart a magyar konyha egyik jellegzetes téli étele. Különféle változatai ismertek.

A listáról nem maradtak le a magyar konyhaművészet remekei sem. A hagyományos nemzeti ételek között a gulyás 39., a paprikás csirke  88. helyen végzett. Nagy siker és hatalmas elismerés, hogy a hússal készült ételek kategóriájában a töltött káposzta végzett az első helyen, lekörözve a világ gasztronómiájának számos különlegességét.

Összességében a magyar konyhát a 20. helyre sorolták.

A desszertek között a zserbó az 5. helyet szerezte meg. Felkerült a TOP 100-as listára a somlói galuska, a gesztenyepüré és a krémes is.

sokszinuvidek.24.hu

Kapcsolódó cikkek

Mitől válik hivatássá a pék szakma?

2019. október 09. 08:25
Hogy telik egy pékmester élete a Tescóban? Mi motiválja nap, mint nap? Kiss Károly, a szombathelyi Tesco-Global Áruházak Zrt. pékmestere mesélt szakmájáról, munkájáról, hivatásáról.

A Balaton forró csókja: ő készíti az egyik legfinomabb fagyit most a magyar tengernél

2020. július 10. 07:47
Mára már hagyomány, hogy minden évben a balatoni szezon kezdete előtt szakmai zsűri választja ki az adott év Balaton Fagyiját. Az idén tizenhárom tóparti cukrászat és kézműves fagylaltműhely nevezett a versenyre, akik közül a balatonfüredi Bagaméri Fagylaltozó már második alkalommal került ki győztesként. Az első hely mellett különdíjakat is megítélt a négytagú bíráló bizottság. Az idén a balatonszemesi Margaréta Fagyizó “ZabSzemes” édessége, a veszprémi Völgy Fagyizó “Tök Jó Fagyi” nevű különlegessége, valamint a balatonboglári Tejvirág Fagyizó “Balaton forró csókja” érdemelt ki külön elismerést. A boglári fagyizó fiatal tulajdonosa, Buzsics Viktor a HelloVidéknek arról mesélt, hogyan került közel a jeges édességekhez, és hogy milyen is volt a Balaton Fagyija versenyen való részvétel egy Európa bajnokság után. Interjú