Magyar kézműves csoki vitte el a gasztro-Oscart

2020. szeptember 23. 08:09
A nemzetközi versenyen nyert díjat konyak ízesítésű csokoládéjával a Bonbonier Csokoládé Manufaktúra. A hazai csokoládé műhelynek ez már a 18. nemzetközi elismerése – olvasható a Bonbonier Csokoládé Manufaktúra közleményében.
Magyar kézműves csoki vitte el a gasztro-Oscart

Konyak ízesítésű csokoládéval nyert a magyar vállalkozás, a Bonbonier Csokoládé Manufaktúra a Great Taste Awards-on. Bonbonokkal, trüffelekkel és fagylaltokkal az utóbbi négy évben már tizennyolc nemzetközi díjjal gazdagodtak.

Idén eredeti francia konyakkal ízesített étcsokoládé trüffeljüket választották a világ élvonalába.

A bírák kiemelték, azt, hogy a díjazott termékeben a konyak selymesen, kiegyensúlyozottan harmonizál az étcsokoládé kakaós, fűszeres ízével.

Fotó: Bonbonier Csokoládé Manufaktúra

Lenyűgözőnek, az este fénypontjaként jellemezték a kóstolás élményét: a csokoládé héj roppanását; az azt rejtő tölteléket, mely krémes a harapáskor, majd kitartóan lassan olvad, kellemes konyak ízt hagyva maga után.

„Az előző díjuk megnyerése utáni ünneplés alkalmából a barátainktól kaptunk egy üveg francia konyakot ajándékba. A jó hangulatú este során nemcsak az üveget nyitottuk ki, hanem egy tábla étcsokoládét is. Hamar született tehát meg az ötlet, idén mivel is készüljük az idei Great Taste Awardsra. Hosszan finomítottam a receptet, mire elnyerte a végleges formáját. Külön öröm számomra, hogy egy ilyen klasszikus ízkombinációval is ki tudtam vívni a zsűri elismerését és az ezzel járó egy csillagos minősítést. A gasztronómiai versenyek ízvilágban nagyon innovatívak. Klasszikus ízekkel külön kihívás versenyezni.”– mondta az eredményhirdetés után Erdélyi Nóra, a manufaktúra chocolatierje, aki üzlettársával Csomor Tamással tavaly nyitotta meg látvány manufaktúráját a Ráday utcában.

Fotó: Bonbonier Csokoládé Manufaktúra

A Great Taste Awards az angliai Fine Food Céh által szervezett verseny, amelyet egyszerűen csak élelmiszeripari Oscar díjaként emlegetnek világszerte. 2020-ban számos terméket jelöltek a versenyre a teljes gasztronómiát lefedő 35 kategóriákban: a csokoládéktól kezdve a tejtermékeken keresztül a hús termékekig és a borokig.

Séfekből, étel kritikusokból, szakértőkből, és gasztro bloggerekből álló 500 fős zsűri márciustól szeptemberig kóstolta és értékelte a nevezett termékeket.

A nevezett 12 777 termékből csupán 205 termék nyerte el a legmagasabb minősítést.

A szervezők szerint a Great Taste csillagjai és logója tulajdonképpen egy jelzés a fogyasztók felé mindenhol a világon, hogy kiemelkedő minőségű és ízvilágú terméket vásárol.

 

vg.hu

Kapcsolódó cikkek

Te is így tárolod otthon az élelmiszereket? Sokat spórolhatsz ezekkel a trükkökkel

2020. április 06. 09:22
A tudatos vásárlásról beszélni talán még soha nem volt ennyire fontos, mint a koronavírust kísérő felhalmozási rohamok idején. A pazarlás elleni harc egyik sarkalatos pontja a megfelelően rendben tartott, áttekinthető spájz - elmondjuk, mi a titka!

Az élelmiszer mint áru

2020. május 20. 07:53
Amikor a bolygónkat érintő folyamatos ökológiai krízisekre tekintünk – globális felmelegedés, fajok tömeges kihalása, mindent elborító műanyaghalmok, tengerek elsavasodása – általánosságban az emberi tevékenységet, mint egy monolit tömböt tesszük felelőssé ezekért a folyamatokért. A média elsősorban az egyéni fogyasztási és utazási szokásainkat, illetve a csomagolási technikáinkat okolja az ökológiai katasztrófáért. Ez számunkra, nyugati individualizált emberek számára reálisnak is tűnhet, hiszen ezek azok, amikkel nap mint nap találkozunk és úgy érezzük, hogy ha ezeket megváltoztatjuk, tehetünk valamit a bolygónkért.