Magyar termék a világ leginnovatívabb élelmiszerei között

2016. november 02. 08:13
Bekerült a világ leginnovatívabb élelmiszerei közé a Cerbona gluténmentes poharas müzlije. Az elismerést a napokban vehette át a gyártó cég, a székesfehérvári Naponta Kft. a világ legnagyobb élelmiszeripari kiállításán, a Párizsban tartott SIAL-on.

A Word Tour by SIAL a napi fogyasztási cikkek legrangosabb nemzetközi termékversenye, amelyen független szakértőkből álló szakmai zsűri választotta ki közel 2000 pályázó közül a legkiválóbbakat. Az idén a Cerbona új terméke is bekerült ebbe a világelitbe, így viselheti a SIAL Innovation Selection 2016 emblémát.
A Cerbona piacvezető a márkás müzliszeletek és müzlik között Magyarországon. A Naponta Kft. az év első kilenc hónapjában 21 százalékkal tudta növelni a müzliszeleteinek forgalmát, míg a müzlik értékesítése csaknem tíz százalékkal emelkedett.
Mészáros Tamás, a Naponta Kft. ügyvezető igazgatója szerint a nemzetközi elismerés visszaigazolta a cég stratégiáját, amely egyre egészségesebb termékek kifejlesztésére koncentrál. Ez nem csupán világtrend, hanem a magyar fogyasztók igényeivel is találkozik. A székesfehérvári Naponta Kft. 3,2 milliárd forintos tavalyi forgalmának az export már a 20 százalékát adta, és ezt az arányt tovább szeretnék növelni.

nak.hu

Kapcsolódó cikkek

Útmutató készült a legális fakereskedők számára

2017. október 06. 11:19
Tájékoztatót készített a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a fakereskedő vállalkozások részére, a hatóság vizsgálatai alapján ugyanis kiderült, hogy a faanyag nyomon követéséhez használt nyilvántartásoknál még a jogkövető vállalkozásoknál is előfordulnak hiányosságok, szabálytalanságok.
 

Augusztus 1-re elfogynak a Föld egy évre elegendő erőforrásai

2018. július 24. 07:55
2018. 07. 23. 12:32
Idén minden eddiginél korábban, már augusztus 1-jén elérkezik a túlfogyasztás napja, ami azt jelenti, hogy 2018-ban mindössze 212 nap alatt használja el a Föld lakossága azt az erőforrás-mennyiséget, amelynek egy évre kellett volna elegendőnek lennie ahhoz, hogy a bolygó a jelenlegi állapotában fennmaradhasson - derült ki egy új tanulmányból.