Magyar termék a világ leginnovatívabb élelmiszerei között

2016. november 02. 08:13
Bekerült a világ leginnovatívabb élelmiszerei közé a Cerbona gluténmentes poharas müzlije. Az elismerést a napokban vehette át a gyártó cég, a székesfehérvári Naponta Kft. a világ legnagyobb élelmiszeripari kiállításán, a Párizsban tartott SIAL-on.

A Word Tour by SIAL a napi fogyasztási cikkek legrangosabb nemzetközi termékversenye, amelyen független szakértőkből álló szakmai zsűri választotta ki közel 2000 pályázó közül a legkiválóbbakat. Az idén a Cerbona új terméke is bekerült ebbe a világelitbe, így viselheti a SIAL Innovation Selection 2016 emblémát.
A Cerbona piacvezető a márkás müzliszeletek és müzlik között Magyarországon. A Naponta Kft. az év első kilenc hónapjában 21 százalékkal tudta növelni a müzliszeleteinek forgalmát, míg a müzlik értékesítése csaknem tíz százalékkal emelkedett.
Mészáros Tamás, a Naponta Kft. ügyvezető igazgatója szerint a nemzetközi elismerés visszaigazolta a cég stratégiáját, amely egyre egészségesebb termékek kifejlesztésére koncentrál. Ez nem csupán világtrend, hanem a magyar fogyasztók igényeivel is találkozik. A székesfehérvári Naponta Kft. 3,2 milliárd forintos tavalyi forgalmának az export már a 20 százalékát adta, és ezt az arányt tovább szeretnék növelni.

nak.hu

Kapcsolódó cikkek

Nagy csapás a magyar mezőgazdaságra az orosz importtilalom

2017. február 22. 07:58
Nem kímélte a magyar agrár-élelmiszeripart a 2014-ben bevezetett orosz importtilalom, három év alatt csaknem százmillió euróval csökkent az ágazat kivitele, s ezzel megtört egy több éve tartó dinamikus bővülés – írja a Magyar Idők keddi száma. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara szerint a közvetlen kiesésnél károsabb hatást okozott az embargó miatt az uniós piacokon rekedt áru. A korlátozások feloldása után is nehéz dolguk lesz azoknak, akik szeretnék visszaszerezni korábbi pia­cukat Oroszországban.

Cafeteria 2018 - minden, amit tudni kell a jövő évi változásokról

2017. november 29. 07:45
November végén már a végleges szabályok szerint tervezhetik a munkáltatók a jövő évi cafeteriát - írja a CafeteriaTrend.