Magyarországi cégek összefogása talajainkért

2023. március 02. 12:43
A Magyar Talajtani Társaság új székhelyén, a Miskolci Egyetemen került megrendezésre a „Magyarországi cégek összefogása talajainkért” című sajtótájékoztatóval egybekötött rendezvény.
 
Az esemény keretet adott a Társaság támogatói és kiemelt támogatóival történő szerződések aláírására. Első körben 8 agrár vállalat és egy szakmai szövetség csatlakozott a kezdeményezéshez:
 
Magyarországi cégek összefogása talajainkért
Agro PK
Axiál Kft.
KITE Zrt.
Mertcontrol HL-LAB Kft.
AgriCon Hungary Kft.
Agrova Kft.
Talajtérkép Kft.
TerraAgro Talajvédelmi Kft
Magyar Talajvédelmi Baktérium-gyártók és -forgalmazók Szakmai Szövetsége
Kiadónk, a Magyar Mezőgazdaság Kft. fontosnak tartja, hogy a talajok védelme érdekében közérthető tudományossággal megfogalmazott ismeretterjesztő cikkeket jelentessen meg. Ezért csatlakoztunk a Magyar Talajtani Társasághoz szakmai média partnerként. Az együttműködés gyakorlati részleteinek kidolgozása még folyamatban van, de az már most is látható, hogy a Magyar Mezőgazdaság Kiadó gondozásában megjelenő nyomtatott lapok és online hírportál olvasói első kézből szerezhetnek információkat a talaj témaköréből.
 
A rendezvényt követően a résztvevők megtekintették a Treitz Péter terem talajmonolit kiállítását is.
 
Forrás: magyarmezogazdasag.hu/Magyar Talajtani Társaság

Kapcsolódó cikkek

Magyarország Legszebb Szőlőbirtoka 2023: egy megmérettetés, ahol mindenki győztes

2023. október 11. 17:01
A Bor és Piac szaklap a MATE Budai Campusán megtartott eredményhirdetésen ismertette a Magyarország Legszebb Szőlőbirtoka 2023. évi győzteseit és helyezettjeit.
A Bor és Piac szaklap a MATE Budai Campusán megtartott eredményhirdetésen ismertette a Magyarország Legszebb Szőlőbirtoka 2023. évi győzteseit és helyezettjeit.

Meg kell menteni a magyar tormát! Pályázatok segítik a termelőket

2024. február 23. 15:15
A csökkenő fogyasztás miatt zuhanni kezdtek az árak, ami az elmúlt két évben igencsak megviselte a szektort.
 
Magyarország állítja elő az uniós tormatermés több mint egyharmadát, de pár éve kritikus szintre csökkent a fogyasztás, a profit. A klímaváltozás, a lengyel, ukrán konkurensek is fenyegetik a nagyhatalmi státuszt – írja az mfor.hu.