Már lehet jelentkezni az OMÉK Élelmiszeripari Innovációs Nagydíj pályázatára

2023. július 13. 12:14
2023. október 20-22. között 81. alkalommal kerül megrendezésre az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár (OMÉK), melynek keretein belül idén is elismerésben részesülnek a hazai élelmiszeripari innovációk legkiemelkedőbb eredményei.
Már lehet jelentkezni az OMÉK Élelmiszeripari Innovációs Nagydíj pályázatára
A pályázaton magyarországi gyártással rendelkező élelmiszeripari társas vállalkozások vehetnek részt olyan termékekkel, eljárással, csomagolási- vagy egyéb innovációval, amelyek az élelmiszer jellegét, előállítási technológiáját vagy csomagolását és értékesítését tekintve jelentős újdonságértékkel rendelkeznek.
 
Az Agrárminisztérium, az Agrárkamara és különböző szervezetek képviselőiből álló bírálóbizottság az innováció eredetiségét, újszerűségét, társadalmi hasznosságát, valamint a benyújtott pályázati anyagok színvonalát is értékeli.
 
Az első 3 helyezett összesen 4,5 millió forint értékű, exportösztönzést segítő külföldi kiállításokon való részvételre jogosító nyereményben részesül.
 
Az Élelmiszeripari Innovációs Nagydíj pályázat részletei, a jelentkezéssel kapcsolatos tudnivalók az OMÉK hivatalos honlapján, itt olvashatók.
 
A jelentkezést az elektronikus jelentkezési lap kitöltésével adhatják le, PDF formátumban 2023. szeptember 7-ig, az efef@am.gov.hu e-mail címre elküldve.
 
forrás: agrotrend.hu

Kapcsolódó cikkek

Megfizethetetlen lett a zsír, luxus lesz a zsíros kenyér

2023. május 11. 15:52
A szakértők szerint az árstopok hatására emelkedett meg ennyire az ára.
 
Hatalmasat drágultak Magyarországon a zsír- és olajfélék, aminek következtében ezek a termékek nálunk a legdrágábbak az Európai Unióban. A legtöbben azonban épp a legszegényebbek közül fogyasztanak állati zsiradékot. A szakértők szerint a zsír drágulása az árstopoknak tudható be, a kormány a háborút okolja.

Furcsa, de hasznos dologra jöttek rá a kutatók, miközben a paradicsomot vizsgálták

2023. április 17. 09:33
Spanyol kutatók paradicsom-feldolgozási hulladékból állítottak elő "védőlakkot".
 
A szubtropikus és mediterrán kertészet kutatására szakosodott Mayora, spanyol intézet munkatársai  kísérletekkel kimutatták, hogy a paradicsom-feldolgozás (lé- és pürégyártás) során keletkező, egyébként szemétre dobott, bár kis részben takarmányként is hasznosítható hulladékaiból speciális védőlakkot lehet előállítani. Ez az anyag azonos értékű a műanyaggyártásban használt „biszfenol A" adalékanyaggal, és ugyanakkor az emberi egészségre teljesen ártalmatlan.