Már lehet jelentkezni az OMÉK Élelmiszeripari Innovációs Nagydíj pályázatára

2023. július 13. 12:14
2023. október 20-22. között 81. alkalommal kerül megrendezésre az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár (OMÉK), melynek keretein belül idén is elismerésben részesülnek a hazai élelmiszeripari innovációk legkiemelkedőbb eredményei.
Már lehet jelentkezni az OMÉK Élelmiszeripari Innovációs Nagydíj pályázatára
A pályázaton magyarországi gyártással rendelkező élelmiszeripari társas vállalkozások vehetnek részt olyan termékekkel, eljárással, csomagolási- vagy egyéb innovációval, amelyek az élelmiszer jellegét, előállítási technológiáját vagy csomagolását és értékesítését tekintve jelentős újdonságértékkel rendelkeznek.
 
Az Agrárminisztérium, az Agrárkamara és különböző szervezetek képviselőiből álló bírálóbizottság az innováció eredetiségét, újszerűségét, társadalmi hasznosságát, valamint a benyújtott pályázati anyagok színvonalát is értékeli.
 
Az első 3 helyezett összesen 4,5 millió forint értékű, exportösztönzést segítő külföldi kiállításokon való részvételre jogosító nyereményben részesül.
 
Az Élelmiszeripari Innovációs Nagydíj pályázat részletei, a jelentkezéssel kapcsolatos tudnivalók az OMÉK hivatalos honlapján, itt olvashatók.
 
A jelentkezést az elektronikus jelentkezési lap kitöltésével adhatják le, PDF formátumban 2023. szeptember 7-ig, az efef@am.gov.hu e-mail címre elküldve.
 
forrás: agrotrend.hu

Kapcsolódó cikkek

Elképesztő mélységben a tej termelői ára

2024. március 21. 14:42
Nemcsak Magyarországon, a világpiacon is csökken a nyers tej ára.
Az AKI PÁIR adatai szerint Magyarországon a nyers tej országos termelői átlagára 164,3 Ft/kg volt 2024 februárjában. A zsírtartalom 0,07, a fehérjetartalom 0,06 százalékpontos romlása, valamint az alapár 1 százalékos növekedése mellett a nyers tej átlagára nem változott 2024 februárjában a 2024. januárihoz képest, és 24 százalékkal elmaradt az előző év azonos hónapjának átlagárától – derül ki az Agrárközgazdasági Intézet (AKI) jelentéséből.

Fontos hír érkezett az ukrán gabonáról: ez sok országot érinthet

2022. november 16. 12:12
Egy évvel meghosszabbíthatják az ukrán gabona és mezőgazdasági termékek exportjáról szóló megállapodást. Erről Recep Tayyip Erdoğan török elnök beszélt egy sajtótájékoztatón, ahol kijelentette, hogy bízik benne, hogy a megállapodást meg fogják újítani, és nem csak ideiglenesen, hanem egy évre.