Megdőlt az országos szélrekord!

2024. szeptember 16. 13:43
A ciklon hátoldalán az izobár vonalak sűrűsödtek, szaknyelven szólva nagy nyomási gradiens alakult ki, aminek következtében főként az Észak-Dunántúlon és a Balaton térségében fordultak elő nagy területen viharos, helyenként erősen viharos (90 km/h-t meghaladó) széllökések. Kab-hegyen 131 km/h-t mértek, ami az előzetes adatok alapján új országos szélrekord.
 
Megdőlt az országos szélrekord!
Bakonybélen 87 milliméternyi csapadék hullott.
 
Újabb alacsony nyomású központ helyeződött fölénk – olvasható a HungaroMet Facebook-posztjában. Mint írják: kis ciklonunk megerősödő csapadékkarja még mindig fölöttünk tekereg és főként éjszaka okozott sokfelé kiadós esőt, észlelőjük Bakonybél településen több mint 87 mm-t mért.
 
forrás: agroinform.hu

Kapcsolódó cikkek

Aláírták a Honvédelmi Minisztérium és a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet megállapodását

2024. július 09. 15:33
Július 1-jén, a honvédek jogállásáról szóló kormányrendelet hatályba lépésének napján Budapesten aláírták a Honvédelmi Minisztérium és Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) együttműködési megállapodását. A tárca képviseletében dr. Czermann János, a HM stratégiáért és humánpolitikáért felelős helyettes államtitkára, míg a HÉSZ részéről Bazsik István elnök látta el kézjegyével a dokumentumot, mely a jövőben is garantálja a Magyar Honvédségben szolgáló katonák érdekképviseletét.

GFM: több mint egymilliárd eurós garanciaprogram segíti a magyar kkv-kat

2023. október 24. 15:54
Új, több mint egymilliárd eurós garanciaprogram segíti a magyar kis- és középvállalkozásokat (kkv) – közölte a Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM) hétfőn az MTI-vel.
 
A programról az Európai Bizottság és a GFM tulajdonosi joggyakorlásában álló Garantiqa Hitelgarancia Zrt. hétfőn kötött megállapodást Brüsszelben – írták közleményükben.