Megérkezett a Guns N’ Roses repülőgépe Budapestre

2023. július 18. 14:59
Az új Guns N’ Roses-turné július 19-én Magyarországot is érinti, a rockegyüttes eddig két alkalommal lépett fel az országban.
 
Már megérkezett a Liszt Ferenc reptérre az a repülőgép, amely a Guns N’ Roses tagjait hozta a magyar fővárosba. Az együttes július 19-én, szerdán áll a közönség elé a Puskás Arénában, ahogy a Világgazdaság korábban megírta:  a koncertre percek alatt elkelt az összes állóhely.
Megérkezett a Guns N’ Roses repülőgépe Budapestre
 A Blikk cikke szerint a banda a szálloda helyett egy külön a számukra bérelt házban piheni ki az utazást. A cikk szerint a repülőgép  visszafogottabb a korábbiaknál: míg régebben gazdagon díszített, a rájuk jellemző motívumokkal ékített gépekkel közlekedtek, most már csupán egy finoman díszített Boeing 757-es hozta őket Budapestre.
 
A Légiközlekedés-Repülés-Plane Spotting Facebook-oldalon mutatták meg a repülőgép fotóját, ahogy a reptéren áll. 
 
A stadionokat, fesztiválokat és arénákat magában foglaló új Guns N’ Roses-turné Európában érinti Spanyolországot, Belgiumot, Dániát, Norvégiát, az Egyesült Királyságot, Németországot, Svájcot, Olaszországot, Hollandiát, Franciaországot, Romániát, július 19-én pedig Magyarországot. 
 
A zenekar eddig két alkalommal lépett fel Magyarországon. 
 
Először pályájuk csúcsán, 1992 májusában (a Soundgarden és a Faith No More társaságában) a Népstadionban játszottak, tizennégy évvel később, 2006-ban pedig a Papp László Budapest Sportarénában adtak koncertet (még Slash és McKagan visszatérése előtt), és máig sokan emlékeznek arra, hogy két és fél órás késéssel léptek színpadra. 
 
Több mint futball – világsztárok lepik el idén is a magyar stadionokat
Noha a Puskás Arénával kapcsolatban a legtöbben a labdarúgásra asszociálnak, már az elődjének számító Népstadionban is a zeneipar legnagyobb sztárjai léptek fel. A júliusban négy megakoncertnek is otthont adó fővárosi multifunkcionális létesítmény ezúttal több mint 310 ezer embernek nyújthat örök élményt.
 
forrás: vg.hu

Kapcsolódó cikkek

Emberek és delfinek

2023. augusztus 29. 12:21
Májusban robbant a hír, hogy a spanyol partok mentén kardszárnyú delfinek terrorizálják a jachtokat. Több esetben is a parti őrségnek kellett a bajba jutott hajósokat partra vontatni, miután a hatalmas tengeri emlősök mozgásképtelenné tették a vízi járműveket.
Nemrég pedig egy olyan videó került nyilvánosságra, melyen a gyilkos bálnákat távol tartandó vagy rájuk lőnek egy yachtról, vagy valamiféle pirotechnikai eszközt dobnak rájuk, mely láthatóan füstöl. Azonban a tudósok arra figyelmeztetnek, hogy ez koránt sem vezet semmilyen jóra.

Kékellő halmok, gyönyörű vidékek

2023. április 14. 12:27
A címben szereplő kifejezéseket Berzsenyi Dániel Búcsúzás Kemenes-Aljától című költeményéből vettük kölcsön, amelyben a költő hangulatosan ábrázolja Vas vármegyének a Kemeneshát és a Marcal folyó között húzódó, észak–déli irányú részét.
E táj nem különül el élesen a környező területektől, olyannyira nem, hogy például Kemenesmagasi község északi része, erdőterülete a Kemenesháton fekszik, déli része viszont Kemenesaljához tartozik. Összesen 28 települést sorolunk e tájhoz, a központja pedig Celldömölk.