Megszólalt az államtitkár: ezek lesznek a kötelező szűrővizsgálatok, nem lehet kibújni alóluk

2024. augusztus 14. 14:58
Nem minden szűrővizsgálat lesz kötelező, és ami igen, a kormány azzal sem az embereket akarná nyomasztani – mondta Takács Péter, a Belügyminisztérium egészségügyi államtitkára.
Megszólalt az államtitkár: ezek lesznek a kötelező szűrővizsgálatok, nem lehet kibújni alóluk
Takács Péter, a Belügyminisztérium egészségügyi államtitkára elmondta a Hír Tv Napi Aktuális című műsorában, hogy nem minden szűrővizsgálat lesz kötelező, és ahol mégis bevezetnék, azt elsősorban a munkáltatókra vonatkoztatnák. Egy új, 15 éves népegészségügyi stratégia keretében januártól elindítanak egy általános egészségfelmérő programot, amely szív- és érrendszeri, daganatos és mozgásszervi betegségek kiszűrésére összpontosít.
 
Egy bonus-malus rendszerű szocho kedvezmény-rendszert dolgoznának ki, tehát a munkáltatót tesszük érdekeltté abban, hogy minél több munkavállalója éljen az állam által kínált, ingyenes menedzserszűréssel – magyarázta Takács. A rendszer célja, hogy a munkáltatók számára is ösztönzővé tegyék a részvételt, a tervek szerint 2025 januárjában indul majd.
 
Címlapkép forrása: MTI/Máthé Zoltán
 
forrás: penzcentrum.hu

Kapcsolódó cikkek

Ez mindent megváltoztathat: űrben megtermelt áramot sugároztak a Földre

2024. február 26. 16:38
Ez a fejlesztés ott is tudna áramot termelni, ahol az erre szolgáló földi infrastruktúra megsemmisült.
 
Kaliforniai mérnökök fejlesztése úgy demokratizálhatja az energiához való hozzáférést, mint ahogy a műholdak által a Föld bármely pontján elérhetővé tett internet teszi az információval – írja a hvg.hu.

Élelmiszermentés az iskolai konyhákon

2023. június 22. 18:09
A Magyar Élelmiszerbank Egyesület és Budapest Főváros Önkormányzatának Étkeztetési Szolgáltató Gazdasági Szervezete pilot projekt keretében sikeresen tesztelte, milyen feltételekkel lehet az iskolai konyhákon megmaradó, ki nem tálalt ételeket szociális céllal hasznosítani.
 
A Magyar Élelmiszerbank Egyesület évek óta keresi a lehetőségét annak, hogy a vendéglátás és közétkeztetés területén megmaradó, a fogyasztóval még nem érintkezett ételeket milyen módon lehetne bevonni a már jól működő jótékonysági újraelosztási rendszerekbe.