Megszólalt az államtitkár: ezek lesznek a kötelező szűrővizsgálatok, nem lehet kibújni alóluk

2024. augusztus 14. 14:58
Nem minden szűrővizsgálat lesz kötelező, és ami igen, a kormány azzal sem az embereket akarná nyomasztani – mondta Takács Péter, a Belügyminisztérium egészségügyi államtitkára.
Megszólalt az államtitkár: ezek lesznek a kötelező szűrővizsgálatok, nem lehet kibújni alóluk
Takács Péter, a Belügyminisztérium egészségügyi államtitkára elmondta a Hír Tv Napi Aktuális című műsorában, hogy nem minden szűrővizsgálat lesz kötelező, és ahol mégis bevezetnék, azt elsősorban a munkáltatókra vonatkoztatnák. Egy új, 15 éves népegészségügyi stratégia keretében januártól elindítanak egy általános egészségfelmérő programot, amely szív- és érrendszeri, daganatos és mozgásszervi betegségek kiszűrésére összpontosít.
 
Egy bonus-malus rendszerű szocho kedvezmény-rendszert dolgoznának ki, tehát a munkáltatót tesszük érdekeltté abban, hogy minél több munkavállalója éljen az állam által kínált, ingyenes menedzserszűréssel – magyarázta Takács. A rendszer célja, hogy a munkáltatók számára is ösztönzővé tegyék a részvételt, a tervek szerint 2025 januárjában indul majd.
 
Címlapkép forrása: MTI/Máthé Zoltán
 
forrás: penzcentrum.hu

Kapcsolódó cikkek

MÁSZ: a benzin 10 forinttal olcsóbb, a dízel 1 forinttal drágább a szomszéd országok átlagáránál

2024. május 10. 15:31
A Magyar Ásványolaj Szövetségnek (MÁSZ) a belföldi és a környező országok üzemanyag árait bemutató heti tájékoztatása szerint a 95-ös motorbenzin pénteki 613 forintos átlagára 10 forinttal alacsonyabb, a 604 forintos dízelár 1 forinttal magasabb, mint a szomszédos országok átlagára.

Vége, becsődölt a legendás vidéki gyár: idén 750 dolgozó kerül az utcára

2023. január 06. 18:16
Minden dolgozónak felmondtak a Tungsram hajdúböszörményi üzemében. Az erről szóló tájékoztató levelet megkapták – tudta meg a Magyar Hang Elek Zoltántól, a Tungsram Dolgozók Független Szakszervezetének (TDFSZ) helyi elnökétől.
 
A Magyar Hang felidézte, hogy miután az állami Eximbank novemberben elutasította a cég második csődegyezségi ajánlatát is, elkezdődött a Tungsram felszámolása. Ennek következtében országszerte 750 dolgozót érintő csoportos létszámleépítést jelentettek be a cégnék, amelyet korábban stratégiai partnerének fogadott a kormány. A Tungsram Újpesten, Hajdúböszörményben, Kisvárdán, Nagykanizsán és Zalaegerszegen folytatott termelést.