Megváltozik az autósok bírságolása

2023. május 05. 13:40
Megszűnt a tolerancia a gyorshajtások ellenőrzésénél május 1-től, mostantól szigorúbban veszi a rendőrség a sebességhatárok átlépését. Még többen kaphatnak bírságot.
 
A rendőrség a lap kérdésére válaszolva közölte: a mérésügyről szóló törvény ide vonatkozó fejezetének „a hitelesített mérőeszközök használatáról szóló” bekezdése szerint „a hitelesített mérőeszközt – az ellenkezője bizonyításáig – úgy kell tekinteni, hogy annak nincs a mérési eredményt befolyásoló hibája”.
Megváltozik az autósok bírságolása
Eddig a legtöbb autós úgy vezetett, hogy mondjuk a 60-as táblánál „még belefér” például a 65, a 90-es táblánál meg a 98 is.
 
A hivatalos válasz szerint ezentúl: "a mérőeszköz által adott érték további korrekció nélkül veendő figyelembe”.
 
Megkérdeztek egy ügyvédet is, aki azt a választ adta: "ez nem jelenthet mást, mint az 50-es táblánál az 51 km/órás sebességgel haladók közigazgatási bírságát”.
 
agrotrend.hu / Infostart

Kapcsolódó cikkek

Mégis van remény a puszpángok megmentésére?

2023. július 19. 13:48
Jó hír minden puszpángrajongónak, és különösen a kastélyparkok szerelmeseinek: a bajor Stephanskirchen város feltalálóinak köszönhetően immár egyszerűen és hatékonyan, vegyszerek nélkül is lehet védekezni a puszpángmolyok ellen. Az Európa-szerte szabadalmaztatott megoldás neve buxit®.
Az újdonság nem más, mint egy tüskés háló, amelyet a bukszusbokorra fektetnek: az egyszerű szerkezet megakadályozza, hogy a kár­tevő rászálljon a növényre és lerakja a tojásait.

A lakástakarék kiütheti a Prémium Magyar Állampapírt!

2023. szeptember 07. 18:06
Az állampapír egyeduralma megszűnni látszik: havi rendszerességű megtakarítás esetén a jelenleg elérhető legjobb lakástakarék-konstrukciót választva 8 éves időtávon közel dupla akkora nyereségre tehetünk szert, mint az inflációkövető állampapírral. Ez egy havi 50 ezer forintos megtakarításnál kb. 709 ezer forint többlethozamot takar. Most részletesen bemutatjuk, milyen számítások állnak ennek az eredménynek a hátterében.