Megvan! - Egy család jövőre 35-40 ezer forintot sprórolhat

2016. április 21. 07:47
Egy családnál 35-40 ezer forinttal maradhat több jövőre, amikor 5 százalékra csökken a tej, a baromfihús,a tojás és az éttermi vendéglátás áfája. Ez összesen 59 milliárd forint éves megtakarítást jelenthet.

Megjelenik majd az érintett termékek árában, hogy jövőre 5 százalékra csökken a tej, a tojás, a baromfihús és az éttermi vendéglátás áfája – hangoztatta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter. Az áfamérséklés a tárca számításai szerint átlagosan több mint 10 százalékos fogyasztói árcsökkentést von majd maga után, hasonlóan a sertéshúshoz, ahol az idén januártól csökkent az áfa a korábbi 27 százalékról 5 százalékra.

A miniszter szerint összesen mintegy 59 milliárd forint megtakarítást jelent az élelmiszergazdaságban az áfacsökkentés, a teljes jövő évi áfacsökkentés pedig 100 milliárd forintot, bár a részletszabályok kidolgozása még folyamatban van. A tej, a tojás és a baromfihús áfájának 5 százalékra csökkentése a tejnél 21 milliárd, a tojásnál 10,5 milliárd, a baromfihúsnál pedig 19 milliárd forint éves megtakarítást eredményez. Az éttermi szolgáltatások forgalmi adójának 27-ről 18 százalékra csökkentése az első évben 8,5 milliárd forint megtakarítást jelenthet.

forrás: agrarszektor.hu

Kapcsolódó cikkek

A munkaadók sem tudnak mit kezdeni az alulképzett fiatalokkal

2018. szeptember 25. 10:18
Hiába lenne közel 84 ezer betöltetlen álláshely, az iskolából kikerülő fiatalok jó része az elvégzendő feladatot sem érti. A munkáltatók is kérik a kormányt: állítsák vissza a tankötelezettség régi korhatárát.

Sütőipar az internetes médiában

2017. január 27. 09:03
Nem csitul a közvélemény érdeklődése szakmánk iránt. Ennek számos oka van, a Magyar Élelmiszerkönyv változásai, a kézműves kontra többi szaktárs pengeváltásai, vagy az alapvető élelmiszerekből kifelejtett kenyér és a belengetett áremelés összefüggései mind lehetőség a média számára a kenyérgyártással kapcsolatos vélekedések bemutatására. Az alábbiakban a présház hírportál két interjúja érdemes a szakmai figyelemre.