Megvan, kiket támogatnak - Régen várt döntést hoztak meg Lázárék

2016. október 26. 07:50
Összesen 281 projektnek ítélt oda támogatásokat trágyatárolók megépítésére a Vidékfejlesztési Programban (VP) a Lázár János vezette Miniszterelnökség. Csaknem háromszoros volt a túljelentkezés az 5,6 milliárd forintos pályázatra. A tárca megkezdte a támogatói döntések postázását.

Döntött a Miniszterelnökség arról, kik kaphatnak támogatást a trágyatárolók megépítésére kiírt VP-s pályázaton – derül ki a tárca közleményéből. A minisztérium tájékoztatása szerint csaknem háromszoros volt a túligénylés a mintegy 5,6 milliárd forint keretösszegű felhívásra. A Miniszterelnökség döntésével végül 281 projekt részesülhet támogatásban.

Válaszokat akar a hazai agrárszektor legégetőbb kérdéseire? Kivételes kapcsolatépítési lehetőségeket keres az agráriumban és az élelmiszeriparban?
Jelentkezzen most a Portfolio kétnapos agrárkonferenciájára!
Agrárszektor 2016: két nap, 70 előadó, 800 résztvevő, és a magyar agrárszektor legforróbb témái


A nagyszámú érdeklődés miatt a Miniszterelnökség régiótípusonként, illetve üzemméretenként a támogatás odaítéléséhez szükséges minimum pontszámot vezetett be. A nyertes pályázatok közel 90 százaléka mikro-, kisvállalkozás és családi gazdaság. Az 1 275 000 euró STÉ-t meghaladó üzemméretű gazdaságok a rendelkezésre álló keretösszeg 10 százalékában részesülnek.

A támogatás célja, hogy az állattartó telepek megfeleljenek a trágyaelhelyezéssel kapcsolatos előírásoknak. Emellett fontos célkitűzés, hogy csökkenjen az üvegházhatású gázok, illetve az ammóniakibocsátás mértéke, a felszín alatti vizek minősége pedig javuljon. 

A pályázati felhívás azoknak a mezőgazdasági termelőknek nyújtott támogatási lehetőséget, akik korábban nem tudták megépíteni az előírásoknak megfelelő trágyatárolókat. A támogatási kérelmeket benyújtó ügyfelek számára a támogatói döntések postázása megkezdődött, így napokon belül minden érintett megkapja az értesítést - közölte a Miniszterelnökség.

agrarszektor.hu

Kapcsolódó cikkek

Újabb tízmilliárdok kifizetését kezdi meg az MVH

2016. február 22. 04:53
A zöldítési támogatásoknál is folytatódik a nagyüzem!
Több tíz milliárd forintot kapnak a gazdálkodók a következő napokban a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) kifizetései révén. A 420 milliárd forintos, június végéig folyósítandó agrártámogatásból február végéig 255 milliárd forintot fizetett ki a hivatal.
 

Változás a vízvédelmi célú pályázatban!

2017. december 04. 10:05
Több helyen módosult ,,A vízvédelmi célú nem termelő beruházások: vízvédelmi és vizes élőhely létrehozása, fejlesztése” című pályázati felhívás.