Mindjárt itt van az újabb támogatás a mezőgazdasági kisüzemeknek!

2022. november 14. 12:11
Módosult a Széchenyi 2020 keretében megjelent „Mezőgazdasági kisüzemek támogatása” című (VP2-6.3.1-20 kódszámú) felhívás dokumentációja. A felhívás 4.3. A támogatási kérelem benyújtásának határideje és módja című pontja egy új szakasszal került kiegészítésre, így a támogatási kérelmek benyújtására a hetedik szakasz keretében 2022. november 17. – 2022. november 30. között van lehetőség.
 
Mindjárt itt van az újabb támogatás a mezőgazdasági kisüzemeknek!
A támogatást igénylők köre továbbra is őstermelőkre, mikrovállalkozásnak és mezőgazdasgági termelőnek minősülő egyéni vállalkozókra vagy szociális szövetkezetekre terjed ki.
 
A támogatást igénylő az üzleti tervben vállalja, hogy legkésőbb a Támogatói Okirat hatálybalépésétől számított 4. év végére a mezőgazdasági termelőtevékenységből származó üzemmérete meghaladja a 6000 euró STÉ üzemnagyságot, vagy a mezőgazdasági termelésből és Annex 1 termék feldolgozási tevékenységből származó értékesítés nettó árbevétele meghaladja a 6000 eurót, attól függően, hogy mely tevékenység alapján tette vállalását és kapott Támogatói Okiratot.
 
Az igényelhető támogatás mértéke 15.000 eurónak megfelelő forintösszeg 5 évre, előleg nem igényelhető.
 
Forrás:agronaplo.hu
 
További részletek a pályázati portálon találhatóak.

Kapcsolódó cikkek

Fitobányákban látják a jövő nagy lehetőségét a kutatók

2024. április 22. 15:42
A cél az, hogy a növények gyökerével nikkelt nyerjenek ki a talajból.
 
Amerikai kutatók azzal kísérleteznek, hogy olyan növényeket fejlesszenek ki, amelyek képesek nagy koncentrátumban megkötni a talajban lévő fémeket és egyéb ásványi anyagokat – írja a greenfo.hu.

A teljes ágazat fejlesztése a cél

2023. szeptember 04. 13:28
Az élelmiszergazdaság, mint stratégiai ágazat fejlesztése áll a kormányzati döntések, beruházások fókuszában. Erről Nagy István beszélt a szeptember 1.-jén indult balatoni médiahajón.