Mobilmentes étkezéshez ingyenes gyerekmenü jár öt fővárosi étteremben

2023. március 16. 13:07
Negyedszerre rendezik meg a „Mobil Off, Élmény On" hetet a budapesti VakVarjú éttermekben március 20-26-a között. Ha a család minden tagja az étkezés alatt az asztal közepén található lezárt dobozba helyezi el kikapcsolt mobiltelefonját, akkor a 14 év alatti gyerekek ajándékba kapják a menüt.
„A VakVarjú étteremcsalád immár negyedik alkalommal rendezi meg a „Mobil Off, Élmény On" elnevezésű mobilmentes hetet március 20-26-a között, aminek apropója pont az, hogy kiszakadjunk ebből a virtuális élettérből és újra megtanuljunk egymásra figyelni.
Mobilmentes étkezéshez ingyenes gyerekmenü jár öt fővárosi étteremben
Azok a családok, amelyek vállalják, hogy a mobiltelefonjaikat egy erre az alkalomra készített fadobozba lezárják az étkezés végéig és a fizetésig egyetlen mobiltelefon sem kerül elő a dobozból, ingyen kapják a gyerekmenüt 14 éven aluli gyermekeik számára. Ezúttal a párokat is arra kérjük, hogy csatlakozzanak a mobilmentes étkezéshez, amiért egy-egy pohár gyöngyözőborra látjuk vendégül őket" – mondta Semsei Rudolf, a VakVarjú étteremcsalád tulajdonosa.
 
A négygyermekes családapa elmondta, hogy náluk a vacsoraidő a kezdetektől fogva szent és sérthetetlen, a mai napig törekednek arra, hogy ilyenkor mindig együtt legyen a család és az estebéd egy-másfél óráját valóban asztalközösségben töltsék el, ahol nincs helye az okostelefonnak - olvasható a lapunknak megküldött közleményben.
 
„Valóban nehéz megállni, hogy ne piszkáljuk állandóan a kütyüinket, de tapasztalatból mondom, hogy a közösség és az együttlét örömének megélésével a kulináris élvezet is sokkal magasabb!" – mondta Semsei Rudolf.
 
Hogyan vehetnek részt a VakVarjúk mobilmentes étkezésében?
Nem kell mást tenni, mint március 20-26-a között asztalt foglalni bármelyik VakVarjú étteremben és telefonon bemondani a #kikapcs jeligét, online foglalás esetén pedig a megjegyzés rovatba írni. A játékban a gyermekkel érkező családok vehetnek részt.
 
forrás: turizmus.com

Kapcsolódó cikkek

Tíznapos gasztronómiai és kulturális kalandozásra hív a Taste Balaton

2024. február 27. 16:44
Különleges eseménysorozattal indul a tavasz a Balatonnál. A március 8. és 17. között zajló Taste Balaton fesztiválról Csapody Balázs ötletgazda, a Kistücsök Food & Room tulajdonosa és Kalas Györgyi alapító, gasztroújságíró beszélt a Rádió Café Egyéletem című műsorában Babik Edittel.
 

„Békebeli” hangulatú hegyi porta

2023. április 12. 11:24
„Az, hogy gazdálkodó lettem, és hogy mindig vonzódtam a mezőgazdaság felé, egész biztosan genetikailag kódolva van bennem. Ezért alakítottam ki Türjén az Öreghegyi porta nevű birtokot, ami nemcsak kikapcsolódást jelent nekem, hanem szakmai tudnivalókat nyújt a hozzám betérőknek” - mesélte tudósítónknak Keresztes János nyugalmazott agrármérnök.
 
A Zala megyei Türje festői zártkerti részében van a hagyományos gyümölcster­mesztéssel foglalkozó háztáji gazdaság. A kilátás pazar, a távolban hegyek szegélyezik a panorámát, csend van és nyugalom, természetközeli környezetben és jó levegőben van része a gazdáknak és látogatóiknak.