Nem apad a Balaton

2023. augusztus 04. 13:47
Egy hete 103 centi a Balaton vízállása. Ez azért fontos, mert így minden bizonnyal elkerülhető, hogy október közepén 60-70 centire süllyedjen a vízszint.
Nem apad a Balaton
Július 29-e óta 103 centi a Balaton vízszintje. Ebben az is közrejátszik, hogy az elmúlt egy héten voltak csapadékos napok is. Ahogy arról beszámoltunk, a múlt héten 20 fok közelébe hűlt a magyar tenger. Tegnap Siófoknál 21,9 fokot mértek.
 
 
Közben a KSH adatokat szolgáltatott a magyar turizmusról. Ebből kiderül, hogy a legnépszerűbb turisztikai térség a Balaton volt, ahol a külföldivendég-éjszakák 14 százalékát regisztrálták. A Magyar Turisztikai Ügynökség csütörtöki tájékoztatása szerint a hazai turisták kedvence – a balatoni régióban – Siófok és Balatonfüred, míg a külföldi vendégek Hévízt, Siófokot és Balatonfüredet részesítették előnyben.
 
A balatontipp.hu összegyűjtött 59 olyan helyet ahol az ingyenesség mellett parti szolgáltatások is megtalálhatók.
 
forrás: agrotrend.hu / Infostart

Kapcsolódó cikkek

Tovább folytatódik a földértékesítési program

2023. május 22. 14:01
Újabb állami földterületek, ezúttal a 10 hektár térmértéket meghaladó földrészletek kerülhetnek a gazdálkodókhoz. Az agrártárca az intézkedéssel a kis- és közepes gazdaságokat és a helyi termelők földhöz juttatását támogatja.
A koronavírus-járvány, az orosz-ukrán háború és az arra adott elhibázott brüsszeli szankciók rávilágítottak arra, hogy az élelmiszer-ellátás stratégiai kérdés, aminek egyik alapja a termőföld. A magyar agrárium előtt álló kihívások ellenére a gazdák elkötelezett munkájának és szorgalmának köszönhetően mindig biztonságos élelmiszer kerül a magyar családok asztalára. Az Agrárminisztérium ezért minden lehetséges eszközzel támogatja az ágazat szereplőinek tevékenységét, aminek egyik alapvető eszköze a gazdálkodók igényeit figyelembe vevő birtokpolitikai intézkedések kialakítása.
 

Fontos változásokat eredményeztek a NAK múlt évi törvényjavaslatai

2024. január 11. 17:27
Nem pihent a törvényalkotás az elmúlt évben, a mezőgazdaságot és az élelmiszeripart érintő jogszabályok kialakításában, módosításában a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) is aktívan részt vállalt. A NAK szakemberei az elmúlt évben számtalan törvényjavaslatot véleményeztek és készítettek elő. Olyan új jogszabályok születtek, amelyek érdemben hozzájárulnak a hazai mezőgazdaság és élelmiszeripar versenyképességének javulásához.