Nincs idő megkönnyebbülni, 50 forinttal drágulhat a benzin

2024. június 04. 12:21
A GKI szerint csak átmeneti az üzemanyagárak csökkenése.
 
A 600 forintos lélektani határ alá csökkent a benzin átlagára, de a GKI előrejelzése szerint újabb drágulás jöhet és nyáron újra 650 Ft körüli ár várható – hangzott el az RTL híradóban.
Nincs idő megkönnyebbülni, 50 forinttal drágulhat a benzin
Az Oroszországgal szemben bevezetett Európai Uniós szankciók jól működnek, ami azt is jelenti, hogy az orosz olaj felvevőpiaca jelentősen lecsökkent, emiatt áron alul próbálják értékesíteni – mondta Molnár László, a GKI Gazdaságkutató Zrt. vezérigazgatója.
 
Ugyanakkor a GKI szerint csak átmeneti a csökkenés.
 
Az OPEK+, vagyis a legnagyobb kőolajexportáló országok szervezete a kitermelés korlátozásának meghosszabbításáról döntött, így július helyett csak októberben növelik a kitermelést, pedig a kereslet várhatóan már korábban emelkedik – hangzott el a híradóban.
 
Ahogy egyre többen fognak utazni, úgy egyre nagyobb kereslet lesz az üzemanyag iránt és ez jellemzően felfelé hajtja az árakat. Így a 650 Ft környéki árak valószínűsíthetők augusztus végére – nyilatkozta Molnár László.
 
forrás: agroinform.hu

Kapcsolódó cikkek

Kilencvenmilliárd forint értékű természetvédelmi beruházás valósult meg Magyarországon 12 év alatt

2023. május 02. 11:53
A természeti örökség megőrzése érdekében az elmúlt 12 évben Magyarország korábban nem tapasztalt mértékben valósított meg természetvédelmi beruházásokat - mondta az agrárminiszter április 28.-án, pénteken a Hortobágyon, az ország első nemzeti parkja alapításának 50. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen.

Orbán Viktor a béremelésekről: Még még még, ennyi nem elég!

2023. augusztus 25. 15:03
Augusztus lehet az a hónap, amikor fordulat lehet abban, hogy a bérek növekedése magasabb lesz, mint az infláció – közölte Orbán Viktor a Kossuth rádiónak adott interjúban. A miniszterelök elmondta, hogy míg 2023 az infláció letörésének éve volt, 2024 a gazdasági növekedés újraindításának éve lesz. Szót ejtett arró is, hogy a jövőben továbbra is mindent megtesznek a rezsicsökkentésért. A múlt heti diplomáciai nagyüzemről szólva jelezte, hogy ha nincs energia, megáll az ország, a gazdaság, az élet, ezért energiabiztonságra van szükség.