Nosztalgiajárműveit is bemutatja a BKV az Autómentes Hétvégén

2024. október 04. 16:19
A modern tömegközlekedési eszközök mellett nosztalgiajárműveket is megtekinthet majd a közönség az Autómentes Hétvégén Budapesten.
 
Nosztalgiajárműveit is bemutatja a BKV az Autómentes Hétvégén
fotó: a BKV egyik Bengáli villamosa, bkv.hu
 
Az Európai Mobilitási Héthez kapcsolódó, de az árvíz miatt most hétvégére halasztott rendezvény célja, hogy népszerűsítse a környezetkímélő, fenntartható közlekedési eszközöket – írta közleményében a BKV.
 
Szombaton és vasárnap a jelenleg is napi rendszerességgel közlekedő, legújabb járművek mellett hétvégente és különleges alkalmakkor üzembe álló nosztalgiajárműveket is láthatnak azok, akik kilátogatnak a Szabadság hídon, a Fővám téren, a Vámház körútnál és a Kálvin téren megrendezendő programokra.
 
A járműkiállításon a CAF és a Combino mellett feltűnik egyebek között a BKV nosztalgiaflottájának mindkét Bengálija, és az ugyancsak népszerű, acélvázas, G típusú 2624-es villamos is.
 
Az érdeklődők felszállhatnak majd egy Solaris-Skoda Trollino 12 trolibuszra és egy ZIU nosztalgiatrolira is.
ZiU–9 – Wikipédia
Idén ismét látható lesz a mini Ikarus 60-as, valamint egy Ikarus 180 nosztalgiabusz, a gyerekeket pedig a játszóbusszá alakított dupla csuklós Van Hool AGG 300 típusú járművel várják majd a szervezők.
 
A Tátra villamos egyik kocsijában a helyszínelők és a vasútbiztonsági csoport képviselői tartanak interaktív előadásokat, a BKV-shopban pedig a közlekedéssel kapcsolatos ajándéktárgyakat lehet beszerezni.
 
forrás: turizmus.com

Kapcsolódó cikkek

Újranyithat az érdi termálfürdő és szálloda

2023. február 20. 19:19
A 2015-ben bezárt Thermal Hotel Liget belső tereit az idei, a külsős vendégek által is látogatható fürdőrészleget és a szálloda külső területét a jövő évben újítaná fel a tulajdonos és a szakmai befektető.
A jó hírt Érd polgármestere, Csőzik László jelentette be közösségi oldalán. A bejegyzés szerint az önkormányzat kész együttműködni az épületet tulajdonló Egységes Magyarországi Izraelita Hitközséggel és a szakmai befektetővel egyaránt, továbbá a meleg és a hideg vizet is szolgáltatná a működéshez. „Mindkét termálkút működőképes, vizük bőséges, ha kell, el tudják látni a fürdőt" – írta a polgármester.

Annyira ramaty állapotban van az M7-es autópálya, hogy a nyáron is dolgozniuk kell rajta a szakembereknek

2024. június 24. 15:26
Nem sok jóra lehet számítani a nyáron az M7-es autópályán Budapest irányába, ahol a vakáció alatt is lesznek felújítások, annyira leromlott a pálya állapota.