Online munkajogi jogsegély

2024. szeptember 05. 13:58
A LIGA Szakszervezetek jogsegélyszolgálata 2024. szeptember 2-től új szolgáltatással bővül. A LIGA tagkártya tulajdonosai már videó chat és e-mail útján is feltehetik munkajogi kérdéseiket kollégánknak, dr. Szabó-Zsura Brigittának, sőt, amint megtudtuk, mindez angol nyelven, külföldi állampolgárok számára is elérhető lesz.
Online munkajogi jogsegély
Dr. Szabó-Zsura Brigitta elmondta, a jogsegélyszolgálat bővítése a LIGA tagszerezetei, például a Deutche Telecomnál jelen lévő Info Kommunikációs Szakszervezet vagy a HUNGERIT Zrt. Munkavállalóinak Független Szakszervezete  kérésére foglamazódott meg. Ugyanakkor a probléma már korábban is felmerült. Az itt dolgozó vendégmunkásoknak is a magyar munkajog keretei között kell  dolgozniukra, és lehet, hogy történetesen, bár külföldi állampolgárok, a szakszervezeteink tagjai. Az ukrán, orosz, román, lengyel munkavállalók gyakran szembesültek azzal a problémával, hogy kérhetnek-e segítséget a szakszervezettől. Most mindez megvalósult; angol nyelven, külföldi állampolgárok is igénybevehetik a jogi segítséget."
 Online munkajogi jogsegély
A szolgáltatás igénybevételéhez csak a  tagkártyán található tagi azonosítóra van szükség. Előzetes időpontegyeztetés a zsura.brigitta@liganet.hu címen és a +36-70/3920952 telefonszámon lehetséges.
 
Keressétek kollégánkat bizalommal!
 
forrás:liganet.hu

Kapcsolódó cikkek

Gyógynövények az élelmiszeriparban

2023. május 15. 12:09
Hiszek a gyógynövények gyógyító erejében – jelentette ki dr. Nobilis Márton, az Agrárminisztérium élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős államtitkára a Gyógynövény Szövetség és Tanács szakmai napján május 13.-án, Budapesten.
 
Az államtitkár kiemelte, hogy 2010 óta a Gyógynövény Szövetség stratégiai partnere a kormánynak. A teljes szektort tekintve a becsült nettó kibocsátás 110-120 milliárd forint körül van. Ebből a termesztés és gyűjtés, valamint az ehhez kötődő elsődleges feldolgozás nettó árbevétele 30 milliárd forint, a többi a további feldolgozásból, a késztermék-előállításból és a kereskedelemből származik.
 

Kész, vége! Ma végleg lekapcsolják minden gépen ezt a böngészőt

2023. február 14. 12:38
A Microsoft a mai napon fogja leküldeni azokra a gépekre, amiken még mindig megtalálható az Internet Explorer azt a frissítést, ami végleg letiltja azokon a már elavult böngészőt. 
 
Az Internet Explorer, aminek támogatása a mai nappal végleg megszűnik. Azok a felhasználók, akik mégis megpróbálják majd a régi szoftvert elindítani, egy tájékoztató ablakot kapnak majd, amiből megtudhatják, hogy "az Internet Explorer jövője a Microsoft Edge-ben van - írja a PCForum.