Orbán Ráhel: szakmai összefogás szükséges a turizmus fejlesztéséhez

2024. augusztus 03. 13:09
Budapest előnyére fordíthatja, hogy a déli országoknál kisebb mértékben érintett a klímaváltozásban.
Orbán Ráhel: szakmai összefogás szükséges a turizmus fejlesztéséhez

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kovács Balázs, a Danubius Hotels vezérigazgatója (b), Orbán Ráhel, a BDPST Csoport kreatív igazgatója (k) és Zsidai Zoltán Roy, a Zsidai Group tulajdonosa, a Magyar Éttermi Szövetség elnöke (j) az MCC Feszt panelbeszélgetésén, Fotó: MTI/Bruzák Noémi
 
A szakmai szervezetek széles összefogására van szükség a turizmus további fejlesztéséhez, szerencsés lenne például egy éves rendezvénykalendárium összeállítása – mondta Orbán Ráhel, a BDPST Csoport kreatív igazgatója csütörtökön az MCC Feszt kerekasztal-beszélgetésén, amelyet a hazai turizmus kilátásairól rendeztek.
 
Az egész Európát sújtó drágulás miatt sok országban az ott élő vendégek kiszorultak a saját piacaikról. Fontos lenne elérni ezeket a vendégeket, mert ismerjük a kultúrájukat, tudjuk mit keresnek – fogalmazott a szakember.
 
Kiemelte, hogy egyre nagyobb hangsúlyt fordítanak a wellness- és egészségturizmusra, valamint partnereik olyan lakosztályok kialakítását kérik, melyekben szállodai körülmények között lehet workshopokat, kisebb rendezvényeket megtartani.
Orbán Ráhel, a BDPST Group kreatívigazgatója, a BDPST Koncept ügyvezetője (Fotó: BDPST Group)
 
Orbán Ráhel elmondta, Budapest előnyére fordíthatja, hogy a déli országoknál kisebb mértékben érintett a klímaváltozásban, egyre több vendég jön az őszi időszakban, és csúcsüzem van a decemberi hétvégéken.
 
 
Kovács Balázs, a Danubius Hotels vezérigazgatója úgy vélte, a magyar turizmus összeségében nincs rossz állapotban, a vendégszám visszatért a járvány előtti szintre. Problémásabbnak vélte az ágazat jövedelmezőségét, mivel ezt nagyon befolyásolja az energiaárak emelkedése, az infláció, valamint a magas élőmunkaigény miatti bérköltségek. Elmondta, a szállodaszövetség egyik alelnökeként úgy látja, hogy sokat fejlődött az ágazat szereplőinek együttműködése az elmúlt években.
Danubius-vezér: Ha a Hungária átmeneti bezárásával megússzuk a válságot, én  boldog leszek | 24.hu
Véleménye szerint több távoli összeköttetéssel kellene rendelkeznie a repülőtérnek, mert Amerikából és a Távol-Keletről jól fizető turisták érkezhetnének.
 
Ehhez a gondolathoz kapcsolódva Zsiday Zoltán Roy, a Zsidai Group tulajdonosa, a Magyar Éttermi Szövetség elnöke úgy fogalmazott, hogy szükséges a vásárlási lehetőségek bővítése ahhoz, hogy több, jobban költő turista érkezzen, hiszen száz bulituristával egyenértékű öt „luxusturista”.
Index - Gazdaság - Zsidai Roy két vendéglátóhelyet nyit a Budai Várban
Úgy vélte, Budapest turisztikai szempontból sokat tud és mindene megvan, az átalakuló vendégkörrel az ország nagyságrendekkel több jövedelmet ki tudna venni a vendéglátásból, közben pedig nem terhelnénk túl a lakosságot a turistákkal.
 
forrás: turizmus.com

Kovács Balázs, a Danubius Hotels vezérigazgatója (b), Orbán Ráhel, a BDPST Csoport kreatív igazgatója (k) és Zsidai Zoltán Roy, a Zsidai Group tulajdonosa, a Magyar Éttermi Szövetség elnöke (j) az MCC Feszt panelbeszélgetésén, Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Kapcsolódó cikkek

A Felső-Tisza csodás vidékén fut az Év Kerékpárútja idén

2024. április 25. 15:43
A szavazatok alapján a Beregi kör nevű kerékpáros túraútvonal nyerte el az Év Kerékpárútja címet 2024-ben. A Beregi kör a középkor örökségét és ősrégi vulkánok maradványait mutatja be egy kerékpáros élménytúrára felfűzve, a Tisza felső folyásának csodás környezetével együtt.

ÁTADTÁK A FELÚJÍTOTT BALASSAGYARMAT-NYÍRJES GÁTŐRHÁZAT

2023. május 10. 08:43
Az állami szerepvállalás az erdei turisztikai létesítmények működtetésével és fejlesztésével országszerte több millió látogatónak nyújt a természetben eltöltött kikapcsolódási lehetőséget – jelentette ki Zambó Péter, az Agrárminisztérium erdőkért felelős államtitkára a Balassagyarmat-Nyírjes Gátőrház átadó ünnepségén május 9.-én, kedden.