Orbán Viktor: 2022 volt a legnehezebb, 2023 lesz a legveszélyesebb év a rendszerváltás óta

2023. február 20. 09:01
Marad a családpolitika, a munkaalapú gazdaság, a nyugdíjasokkal kötött megállapodás és marad a rezsivédelem is – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Várkert Bazárban tartott 24. évértékelőjén. A kormányfő szerint ha 2022 volt a legnehezebb, akkor 2023 lesz a legveszélyesebb év a rendszerváltás óta, egyszerre ugyanis két veszély leselkedik ránk, az egyik a háború, a másik az infláció. A miniszterelnök bejelentette, bevezetik a kedvezményes vármegyebérletet. Május 1-jével buszra és vasútra egyaránt érvényes havi országbérletet és vármegyebérletet ajánl a kormány.
Orbán Viktor: 2022 volt a legnehezebb, 2023 lesz a legveszélyesebb év a rendszerváltás óta
Tegnap tartotta 24. évértékelő beszédét Orbán Viktor miniszterelnök, aki bő egy év után ismét felvázolhatja a hazánk előtt álló legfőbb kihívásokat. A magyar kormányfő tavaly hosszan beszélt a háború kitörésének lehetőségéről, sőt, már akkor hangsúlyozta, hogy Magyarország legfőbb érdeke a béke.
A kihívások ellenére továbbra is érvényben maradnak a legfontosabb családpolitikai támogatások – mondta Orbán Viktor miniszterelnök, aki ígéretet tette arra is, hogy háború ide vagy oda, minden évben újabb és újabb elemekkel bővül a hazai családtámogatási rendszer. Sokaknak jelent segítséget a kormányfő azon bejelentése is, hogy május elsejétől kedvezményes vármegyebérletet vezet be a kormány, amelyet a buszos és a vasúti közösségi közlekedésben lehet igénybe venni. Az országbérlet ára havonta 18 900, a vármegyebérleté 9450 forint lesz. 
 
A miniszterelnök kitért az árstopok kérdésére is, jelezte, addig maradnak, amíg az inflációt csökkenő pályára nem lehet állítani. A lakossági kamatstop kivezetéséről azt mondta, ez az intézkedés 350 ezer családot véd a bakugrásokat bemutató kamatváltozásoktól, ameddig ezek nem zsugorodnak, addig maradniuk kell. 
 
Orbán Viktor arról is beszélt, hogy szerinte a magyar kézbe vett stratégiai ágazatokat, mint a bankszektort, az energiaszektort és a médiaipart, magyar kézben tudjuk tartani, sőt a távközlési és infokommunikációs területet is „visszamagyarosítjuk”. Egyúttal hangsúlyozta, hogy a vidéknek tett ígéret is betartja a kormány, ezért soha nem látott fejlesztéseket indítanak.
 
forrás: vg.hu

Kapcsolódó cikkek

A legjobb ételek az agy egészségének fellendítéséhez

2023. március 20. 10:42
Ahogy idősödünk, egyre fontosabbá figyelnünk agyunk egészségére. Az Egyesült Államokban folyamatosan nő a demenciában szenvedők száma, részben azért, mert az emberek egyre tovább élnek. Az Egyesült Államokban a 85 és 89 év közötti felnőttek 22 százalékának van demenciája, a 90 éves vagy idősebb felnőttek körében ez az arány 33 százalék.
Bár egészségünk sorsát nem tudjuk teljes mértékben befolyásolni, tudományos vizsgálatok azt mutatják, hogy bizonyos élelmiszerek összefüggésbe hozhatók az agy egészségének javításával. (Ez fordítva is igaz; bizonyos ételeket összefüggésbe hoztak a kognitív hanyatlással és a demencia magasabb kockázatával.)

Három folyó ölelésében: Panyolium Manufaktúra

2023. július 17. 16:24
Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy térség, ahol három folyó ölelésében bőséges termést adtak az ártéri dzsungelgyümölcsösök. Nemtudom szilva, cigánymeggy, vilmoskörte, milotai dió adták a zamatosabbnál zamatosabb ízű gyümölcsöt, csakhogy hiába. Azt ugyanis értékesíteni évről-évre nehezebben tudták az itt élők, köztük Móruczék is. Látta ezt István, a család legifjabb tagja, és úgy döntött, hogy lesz, ahogy lesz, de ő ezen változtatni fog. Jó szerencséjére társra is lelt a hatalmas feladathoz, aki a nagyvárost hátra hagyva költözött ide, Panyolára.