Rangos sütőipari díjakat kaptak vidéki vállalkozások

2017. november 16. 08:14
Tiszakécske, Tarnalelesz, Szigetszentmiklós, Lovasberény, Kaposvár, Szécsény. Ezek azok a települések, amelyek azzal dicsekedhetnek november 11-e óta, hogy díjnyertes Pék, illetve Pékség készíti a kenyerüket. Ezen a napon adták át a Magyar Pékszövetség díjait három kategóriában.

A Magyar Pékszövetség három kitüntetést ad át minden évben, ezzel ismerve el azokat a cégeket és szakembereket, akik példát mutatnak a teljes hazai sütőipar és szakma számára. A szervezet célja a kitüntetésekkel az, hogy megörökítse az utókor számára az értékes és példamutató szakmai teljesítményeket. A Pékszövetség minden évben 3 különböző díjat oszt, 2-2 szakembernek, illetve vállalkozásnak.
Az Aranycipó-díjat azok a kiemelkedő vállalkozások kapják, akik szakmai munkájukkal, üzletvitelükkel mutatnak követendő példát. Ezt az elismerést idén a tiszakécskei Fejedelmi Pékség Kft., és a tarnaleleszi Jan-Ispán Kft. érdemelte ki.

 

 


Az Aranyperec-díj a kiemelkedő személyes szakmai teljesítményt ismeri el. Azok kapják, akik azon túl, hogy szakmai tudásukat a teljes hazai pékközösség elismeri, a piac számára is fontos lépésekkel járultak hozzá a sütőipar fejlődéséhez, és részt vesznek a pékek következő generációjának képzésében is. Idén ezt az elismerést Debreczeni József, a szigetszentmiklósi Gere István sütödéje Kft. üzemvezetője, és Gécs Zoltán, a lovasberényi pékség alapítója kapták.

 


Végül az Életműdíjat azon idősebb kollégák vehetik át, aki a szakmában eltöltött több évtized alatt nemcsak szerették a pékszakmát, de érdemben hozzá is járultak a fejlődéséhez, gondot fordítottak tudásuk átadására, és vitán felül, széles körben elismert szakemberei a hazai sütőipar életének. Idén a Magyar Pékszövetség Életműdíját a kaposvári Pojtner János, és a Szécsényben dolgozó Vincze István vehette át.

 

elelmiszer.hu

Kapcsolódó cikkek

Lazább munkaidő-szabályozást javasolnak Németországban

2017. november 15. 10:38
A német gazdaság versenyképességének érdekében rugalmasabbá kell tenni a munkaidőről szóló szabályokat – sürgeti a német kormány mellett működő független gazdaságpolitikai tanácsadó testület, az úgynevezett gazdasági bölcsek tanácsa.

Hatalmasak a károk, veszélyben a magyar kajszitermelés

2016. február 23. 09:52
A múlt évben egyes ültetvényeken, például a gönci termőtájon a fák pusztulása elérte a 30-40 százalékot – de máshol is nagyok a károk –, ami a gazdaságos termelést jelentősen megnehezíti. Az Országgyűlés Mezőgazdasági Bizottságának Kertészeti albizottsága tájékoztatót hallgatott meg a Mentsük meg a magyar kajszit elnevezésű országos kajszibarack termesztési innovációs programról. Kiss Gábor a Gyümölcsért Kft. ügyvezető igazgatója hétfőn Budapesten egy szakmai fórumon elmondta: a legfőbb ültetvénykárosító a fitoplazma, ami a megfelelő művelés ellenére is jelentős károkat okoz.