Rangos sütőipari díjakat kaptak vidéki vállalkozások

2017. november 16. 08:14
Tiszakécske, Tarnalelesz, Szigetszentmiklós, Lovasberény, Kaposvár, Szécsény. Ezek azok a települések, amelyek azzal dicsekedhetnek november 11-e óta, hogy díjnyertes Pék, illetve Pékség készíti a kenyerüket. Ezen a napon adták át a Magyar Pékszövetség díjait három kategóriában.

A Magyar Pékszövetség három kitüntetést ad át minden évben, ezzel ismerve el azokat a cégeket és szakembereket, akik példát mutatnak a teljes hazai sütőipar és szakma számára. A szervezet célja a kitüntetésekkel az, hogy megörökítse az utókor számára az értékes és példamutató szakmai teljesítményeket. A Pékszövetség minden évben 3 különböző díjat oszt, 2-2 szakembernek, illetve vállalkozásnak.
Az Aranycipó-díjat azok a kiemelkedő vállalkozások kapják, akik szakmai munkájukkal, üzletvitelükkel mutatnak követendő példát. Ezt az elismerést idén a tiszakécskei Fejedelmi Pékség Kft., és a tarnaleleszi Jan-Ispán Kft. érdemelte ki.

 

 


Az Aranyperec-díj a kiemelkedő személyes szakmai teljesítményt ismeri el. Azok kapják, akik azon túl, hogy szakmai tudásukat a teljes hazai pékközösség elismeri, a piac számára is fontos lépésekkel járultak hozzá a sütőipar fejlődéséhez, és részt vesznek a pékek következő generációjának képzésében is. Idén ezt az elismerést Debreczeni József, a szigetszentmiklósi Gere István sütödéje Kft. üzemvezetője, és Gécs Zoltán, a lovasberényi pékség alapítója kapták.

 


Végül az Életműdíjat azon idősebb kollégák vehetik át, aki a szakmában eltöltött több évtized alatt nemcsak szerették a pékszakmát, de érdemben hozzá is járultak a fejlődéséhez, gondot fordítottak tudásuk átadására, és vitán felül, széles körben elismert szakemberei a hazai sütőipar életének. Idén a Magyar Pékszövetség Életműdíját a kaposvári Pojtner János, és a Szécsényben dolgozó Vincze István vehette át.

 

elelmiszer.hu

Kapcsolódó cikkek

Tanévzáró értékelést adott ki a NÉBIH a közétkeztető konyhákról

2016. június 30. 09:12
1701 főzőkonyhát vizsgáltak meg a minőségvezérelt közétkeztetés program első „tanévében” a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) szakmai auditorai. A meglepetésszerű helyszíni szemléken a konyhák több mint 7%-a ért el jeles eredményt, ugyanakkor 6%-uk elégtelenre vizsgázott. A gyengébb eredményekért büntetés nem jár, ezeken a helyeken a NÉBIH a hibák javításához és a fejlesztéshez nyújt szakmai segítséget.

Árgus szemekkel lesi dolgozóját? Új rendelet korlátozza, meddig mehet el

2017. szeptember 20. 07:56
Újabb véleményt fogadott el a munkahelyi adatkezelés szabályairól az európai uniós tagállamok adatvédelmi biztosaiból és a tagállami adatvédelmi hatóságok képviselőiből álló 29-es adatvédelmi munkacsoport. Az általános adatvédelmi rendelet (GDPR) munkáltatókat érintő új adatvédelmi kötelezettségekre, egyebek mellett az előzetes adatvédelmi hatásvizsgálatra, valamint a technológiai fejlődéssel járó adatvédelmi kockázatokra is kitér.