Rendkívül egyeztetés volt a magyar és az ukrán agrárminiszter között

2023. április 17. 09:57
Nagy István Mikola Szolszkij, ukrán agrárminiszterrel tárgyalt.
 
Vasárnap késő délután Nagy István agrárminiszter soron kívüli, online megbeszélést folytatott az ukrán agrárminiszterrel, Mikola Szolszkijvel a Magyarország által bevezetett import korlátozó intézkedésekről.
Rendkívül egyeztetés volt a magyar és az ukrán agrárminiszter között
Az egyeztetésről Nagy István a Facebook oldalán osztott meg egy képet:
Soron kívüli egyeztetés Mikola Szolszkij ukrán agrárminiszterrel a Magyarország által bevezetett import korlátozó intézkedésekről.
 
A megbeszélésről az ukrán tárca adott ki közleményt, amelyben azt írják, hogy
 
  • Mikola Szolszkij azt hangsúlyozta, hogy folytatni kell a tárgyalásokat az ukrán mezőgazdasági termékek exportjával kapcsolatos megállapodások megkötése érdekében, valamint az egyoldalú döntések megengedhetetlenek.
  • A magyar agrárminiszter arról biztosította kollégáját, hogy az ukrán mezőgazdasági termékek tranzitja továbbra is folytatódik.
 
A közlemény kitér arra is, hogy a felek megállapodtak abban, hogy az egyeztetések folytatódnak és a közeljövőben újra találkoznak majd.
 
forrás: agroinform.hu

Kapcsolódó cikkek

Indul a bálafelvásárlás! Kiszámítható bevétel a gazdálkodóknak

2024. július 04. 17:10
Megújuló villamos- és távhőtermelés biomasszából: bálázott tüzelőanyagot vásárol a pécsi erőmű.
 

Ebből a magyar építőanyagból épülnek az ausztrál házak

2023. február 14. 13:19
A hazai faipar jelentős múltra tekint vissza, a jelen viszont már kevésbé fényes. Vannak azonban pozitív kivételek, a vásárosnaményi Swiss Krono gyár 35 éve sikeresen működik, évente körülbelül 380 ezer köbméter OSB lapot gyárt, amellyel a régió meghatározó szereplője. Az építőipar visszaesése és a drasztikusan megemelkedett energiaárak a vállalatot sem kímélik, de két, összesen 62 millió euró értékű beruházással inkább előremenekülnek, és 40 százalékkal növelik a kapacitásaikat, ráadásul új, innovatív termékkört is fejlesztenek. A Pénzcentrum Szabadné Kázmér Orsolyát, a Swiss Krono vásárosnaményi gyárának igazgatóját kérdezte a hazai faipar helyzetéről, a munkaerőpiaci kihívásokról és a gyár üzleti stratégiájáról.