Saláta: vertikális farmról az áruházba

2024. június 17. 15:41
Az Egyesült Királyságban működő Tesco üzletek kínálata újabb termékkel bővült, már kapható az Unbeleafable® márkanevű, vertikális farmon termesztett, zacskós kiszerelésű babyleaf salátakeverék.
Saláta: vertikális farmról az áruházba
A konyhakész keverék egyedi arányban tartalmaz sóska-, valamint zöld és piros salátalevelet. Bevezetését azért mostanra időzítették, mert arra számítanak, hogy a pikáns saláta népszerű kiegészítője lesz a grillételeknek, és a sportosabb életmódot követők is vásárolják majd.
Baby Leaf - sós saláta keverék - - magok
A termelő vállalkozás hangsúlyozza is a környezetvédelmi előnyöket a termék csomagolásán, köztük azt, hogy a vertikális farmon 94%-kal kevesebb víz felhasználásával nevelhető meg a saláta, mint hagyományos körülmények közt.
 
A Tesco áruházláncban ez az első vertikális farmon termesztett salátakeverék, a 80 grammos csomag ára 1,50 angol font (kb. 700 forint).
 
agrotrend.hu/https://magyarmezogazdasag.hu/

Kapcsolódó cikkek

A lakosság háromnegyede minden betétdíjas palackot visszavált majd egy kutatás szerint

2023. december 01. 14:15
A magyarok összességében kedvezően fogadják az új palackvisszaváltási rendszer bevezetését, a lakosság háromnegyede igyekezni fog, hogy minden betétdíjas palackot visszaváltson – derül ki a Reacty Digital kutatásából. A Felelős Élelmiszergyártók Szövetsége közölte: a gyártók azt szeretnék elérni, hogy az európai szinten is magasnak számító díjak további emelésével ne okozzon számukra a kormány további költségnövekedést, mert az az árakban is megjelenhet.

Megtörtént az Év Pezsgőjének zsűrizése

2023. november 09. 13:29
A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének mezőgazdasági tagozata az Év Pezsgőjét díjazta egy remek hangulatú szakmai beszélgetés mellett, amelynek képkockáit az Agrotrend Csoport is természetesen lencsevégre kapta.