Szennyezett tengeri sót hívott vissza az olasz előállító

2017. február 21. 08:15
A RASFF rendszeren keresztül érkezett információ szerint az olasz Parco della Salina di Cervia srl előállító tengeri sót hívott vissza, mert a forgalomba hozott termék nagy valószínűséggel gabona magvakkal szennyezett. A kifogásolt tételből 2016. decemberében 12 kg érkezett 1 kg-os kiszerelésben Magyarországra egy vendéglátó egységbe, ahol a vendégek megvásárolhatták azt. 

A bejelentés kapcsán a NÉBIH arra kéri a fogyasztókat, hogy ellenőrizzék a fenti gyártótól származó – akár vendéglátó helyen, üzletben vagy esetleg web-áruházban - megvásárolt tengeri só termékek azonosítóit, mert a kifogásolt só fogyasztása a benne lévő gabona magvak allergén (glutén) tartalma miatt az arra allergiás fogyasztóknál már kis mennyiségben is túlérzékenységi reakciót okozhat.

Az olasz gyártó által visszahívott termék adatai:

Termék neve: SALE DI CERVIA márkajelzésű tengeri só SALE MARINO INTEGRALE GROSSO

Tételazonosító: 281116

Kiszerelés: többféle

Származási hely: Olaszország

 

A termékvisszahívás kizárólag a 281116 azonosítóval ellátott terméktételt érinti, más SALE DI CERVIA márkajelzésű tételre nem vonatkozik!

nebih.gov.hu

Kapcsolódó cikkek

Gazdabarát közös európai agrárpolitikára van szükség - összehangolt magyar-francia együttműködés a termelők érdekében

2017. december 04. 09:51
Egyetértettünk francia kollégámmal abban, hogy meg kell őrizni a Közös Agrárpolitika (KAP) vívmányait, és az uniós támogatások szintjét 2020 után is – jelentette ki Dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter, miután Párizsban megbeszélést folytatott Stéphane Travert mezőgazdasági és élelmezésügyi miniszterrel. A KAP-nak továbbra is a gazdákat, és ezáltal a fogyasztókat kell szolgálnia, hiszen a vásárlók is haszonélvezői a közösségi támogatásoknak.

Még sosem látott feladatokat kell ellátni

2018. február 05. 11:10
A modern világ kihívásai, az állandó változás nagyon gyors alkalmazkodásra késztetnek minket, olyanra, amihez alaposan ki kell lépnünk a komfortzónánkból. De hogyan tudunk erre, ha nem is felkészülni, mert azzal már késében vagyunk, hanem lépést tartani vele? Erről is kérdeztük Lőrincz Orsolyát, a GROW Csoport ügyvezetőjét. A téma a március 21-i Tréning Kerekasztal Konferencián is napirenden lesz.