Tájékoztató a Széchenyi Pihenőkártya (SZÉP-kártya) felhasználásáról

2022. január 12. 07:33
2022. február 1-jétől 2022. május 31-ig mindegyik SZÉP-kártya minden alszámlájáról lehet hideg élelmiszert vásárolni.


Tájékoztató a Széchenyi Pihenőkártya (SZÉP-kártya) felhasználásáról

A kormány megteremette annak lehetőségét, hogy a vendéglátás alszámláról 2022. február 1-jétől 2022. május 31-ig lehet hideg élelmiszerre költeni. Ugyanakkor mivel az alszámlák (szálláshely, vendéglátás, és szabadidő zsebek) közötti átjárhatóság 2022. december 31-ig megmarad, ezért valójában mindegyik alszámláról lehet hideg élelmiszert vásárolni. Természetesen a korábban célként kijelölt szolgáltatások (szálláshely-, vendéglátás és szabadidő szolgáltatások) vásárlása továbbra is zavartalanul minden alszámláról megvalósítható.

Mind a három alszámlán lévő teljes pénzösszeg felhasználható hideg élelmiszer vásárlásra függetlenül attól, hogy mikor került az beutalásra. A vendéglátás alszámlára legfeljebb évi 150 ezer forint utalható, de ez nem azt jelenti, hogy ennyit lehet maximum hideg élelmiszerre költeni. Az újonnan és a már korábban beutalt összegeket egyaránt fel lehet használni mind a három alszámla esetén hideg élelmiszer vásárlásra. 

A személyi jövedelemadóról szóló törvény, a Széchenyi Pihenőkártya felhasználásának veszélyhelyzetben történő eltérő alkalmazásáról szóló 781/2021. (XII. 24.) Korm. rendeletet és a Széchenyi Pihenő Kártya kibocsátásának és felhasználásának szabályairól szóló 76/2018. (IV. 20.) Korm. rendeletet együttesen kell értelmezni a SZÉP-kártyáról történő hideg élelmiszer vásárlásakor.

www.kormany.hu

Kapcsolódó cikkek

Cafeteria keretösszeg - ki, mennyit ad 2022-ben?

2022. január 24. 08:12
Csökkent azok aránya, akik 0-100.000 Ft közötti értékben adnak éves szinten juttatásokat - derül ki egy 604 válasz feldolgozásával készült kutatásból.

Juttatások 2020-ban - előkészületek és tervezés

2019. szeptember 23. 08:26
Bár még az őszi adótörvény csomag befolyásolhatja a juttatások jövő évi adókörnyezetét, érdemes időben elkezdeni a jövő évi juttatási kínálat tervezését. Ezt vallja az a közel 100 szakember, akik a Cafeteria TREND által szervezett szeptember 19-i Juttatások 2020 című konferencián egy egész napon keresztül az év végi juttatások és a jövő évi kínálat kidolgozásával foglalkoztak.