TÁRUL AZ EGÉSZSÉGABLAK

2023. október 09. 17:04
Újabb funkcióval bővült az EgészségAblak mobilalkalmazás, amelyben így már a korábban kiváltott receptek is megtekinthetők – közölte 2023. október 9-én Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára a Magyar Távirati Irodával.
TÁRUL AZ EGÉSZSÉGABLAK

A Receptek menüpontban az aktív receptek mellett az elmúlt években felírt, valamint kiadott receptekhez is hozzáférhetnek a felhasználók, akik így ellenőrizhetik, hogy előző betegségükre milyen gyógyszereket, milyen hatóanyaggal és adagolásban szedtek.

1. képernyőkép

Az új funkciónak köszönhetően egy felmerülő egészségügyi probléma esetén könnyen, gyorsan és egyszerűen visszakereshetik a felhasználók a korábban szedett gyógyszereket, és az orvosnak is pontosabb adatokkal szolgálhatnak a gyógyítás meghatározásához.

3. képernyőkép

A rendkívül népszerű alkalmazást közel 2 millió 453 ezren töltötték már le.

 

forrás: kormany.hu

Kapcsolódó cikkek

2024-től ismét drágul az autópálya-matrica

2023. augusztus 21. 16:32
Az elmúlt évek autópálya-matrica árváltozásait az infláció mértéke befolyásolta, azonban ez a tavalyi évben rendhagyó módon aránytalanul változott az egyes kategóriákban. A jövő évi matrica árai vélhetően ismét inflációkövetők lesznek.
Az Építési és Közlekedési Minisztérium nyilatkozata szerint a 2024-es sztrádadíjakat az augusztusi infláció mértéke szabja meg. 

Ennyivel kell többet fizetnie az ittas vezetőknek és a gyorshajtóknak szeptember 1-jétől

2023. augusztus 17. 15:28
Megjelent az erről szóló kormányrendelet. Lakott területen belül 64 kilométer/órával még gyorshajthat, nem kap érte pénzbírságot