Teljesen zárva maradt az iskola, ahol 29 tanár polgári engedetlenségbe kezdett

2023. január 10. 12:04
Hétfőn, a téli szünet vége után sem nyitott ki az a szentgotthárdi iskola, ahol 29 tanár kezdett polgári engedetlenségbe nemrég.
 
Az oktatók azt mondták:
vállalják a következményeket, és az oktatás mai helyzete mellett egész egyszerűen nem tudnak mást tenni.
Teljesen zárva maradt az iskola, ahol 29 tanár polgári engedetlenségbe kezdett
Most az ATV számolt be egy riportban arról, hogy hétfőn a tanárok valóban nem vették fel a munkát az iskolában,és emiatt az iskolaigazgató háromnapos rendkívüli tanítási szünetet rendelt el.A pedagógusok egyben a felmondásukat is letétbe helyezték az iskolaigazgatónál, arra az esetre, ha az akció után sem lesz változás. Azt mondták, hogy a szülők megértően álltak a tiltakozásukhoz, és a szülői munkaközösség is biztosította őket a támogatásukról.
Hozzátették: komoly változásokat szeretnének az oktatásban, minőségi oktatást, minőségi bérekkel, mert szerintük, ami ma jelenleg zajlik, az a pedagógusok megaláztatása.
 
Mindeközben a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke azt mondta: több gyerek és dolgozó is fázott az első tanítási napon néhány intézményben, mert a téli szünet alatt kihűltek az épületek.
 
Volt olyan iskola, ahol 17 fokot mértek.
 
„Vas megyéből kaptunk hírt, hogy a szülők letelefonáltak az iskolába, hogy elég meleg van-e, nem volt, nem vitték a gyerekeket iskolába. A pedagógusok pedig forró teát főztek és pokrócokba takarózva várták azt, hogy egyszer majd csak jobb lesz a hőmérséklet, de Miskolc környékéről az egyik kistelepülésről is jött egy hír, illetve Vas megyében egy kis településen még mindig problémák vannak a fűtéssel”– árulta el Szabó Zsuzsa, a PSZ elnöke.
 
A Szülői Összefogás Közösségéhez is több hasonló panasz futott be – jelentette ki Burai Vera, aki szerint egyre több szülő látja az oktatási rendszer hibáit.
 
„Nem huszonegyedik századi kompetenciák elsajátításáról szól az iskola, nincsenek fejlesztők, nincsenek pedagógusok, tényleg azok a szereplők, akik még ott vannak és tartják a frontot, ők viszont annyira nagyon fáradtak és leterheltek, hogy egyre nehezebben kivitelezhető minden” - fogalmazott.
 
Pedagógusok és diákok hétvégén, az úgynevezett Tudásmenet lezárultakor a budapesti Kölcsey Ferenc Gimnáziumnál tartottak egy megmozdulást.
 
Nemrég a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete egy újabb sztrájkot is meghirdetett:
 
 
forrás: index.hu

Kapcsolódó cikkek

Fedezzük fel a torma előnyeit!

2023. április 03. 13:20
A legtöbben boltban, készítményként vesszük a tormát, de aki reszelte már frissen tapasztalhatta, hogy a közben felszabaduló illóanyagok akár pontot tehetnek egy könnyebb nátha végére. Lássuk, milyen hatással van az egészségünkre ez a csípős és zamatos gyökérnövény!
 
A gyógyászati ​​célú felhasználása többezeréves múltra tekint vissza, és rendszeresen születnek új kutatások a növénynek tulajdonított gyógyhatások tudományos alátámasztása érdekében.
Amit biztosan tudunk róla, hogy gazdag kalciumban, élelmi rostban, folsavban, mangánban, magnéziumban, káliumban, C vitaminban és cinkben, amelyek mind hozzájárulnak az egészségünk megőrzéséhez.

Stresszes? Menjen az erdőbe, például erdőfürdőzni!

2023. február 23. 13:03
Az erdőfürdő egy nagyon hatékony stresszt oldó módszer, ami sokaknak újdonságként hangozhat, de nem az. Az sem véletlen, hogy régen a kórházak, szanatóriumok köré parkokat létesítettek, hiszen a növények jelenléte csökkenti a stresszt, gyorsítja a gyógyulást…
Fontos néha kikapcsolni
„Az erdőfürdő, azaz sinrin-joku egy japán eredetű stressz csökkentő, relaxációs program, amely során a természet közelsége ellazít és energiával tölt fel bennünket.