Természetbarát Találkozó 2016 - Velence

2016. május 31. 12:49
2016. május 27-29. között 46. alkalommal került megrendezésre a MÉDOSZ Természetbarát Találkozó, Velencén.

2016. május 27-29. között 46. alkalommal került megrendezésre a MÉDOSZ Természetbarát Találkozó, idén Velencén.

A találkozó célja a 45 éve tartó hagyomány folytatása, szakszervezeti tagjaink és családtagjaik körében a barátság elmélyítése, hazánk - ezen belül Fejér megye, illetve a Velencei-tó - szépségeinek, nevezetességeinek megismerése, a természet megszerettetése, a turizmus bázisainak további szélesítése.

Színes programokkal vártuk a résztvevőket. Programok között szerepelt Velence és a környező települések és látványosságaik megtekintése, mint például a Gárdonyi Géza Emlékház és Rönkvár, az Agárdi Pálinkafőző, a Dinnyésen található Várpark és az agárdi Akvárium meglátogatása.

A délutáni program megkoronázása volt az a hajóút, amelynek során a résztvevők megismerhették a csodálatos délutáni napsütésben tündöklő Velencei-tó egyedülálló páratlan szépségű természeti adottságait. 

Szombati napon pedig a résztvevők csoportjai mérték össze tudásukat sport- és ügyességi versenyeken. A „klasszikus számokon” kívül a legnagyobb érdeklődést a főzőverseny, valamint a „pálinka- és borverseny” váltotta ki, ahol a termékek közül, mindkét zsűri nagy hozzáértéssel bírálta el, hogy kinek ítélje a legjobbnak járó első helyezést. 

Végül a Mezőhegyesi Ménesbirtok Zrt. csapata nyerte el a vándorbotot, a „fokost”. Ezúton gratulálunk a nyertes csapat minden résztvevőjének.

Vasárnap az eredményhirdetés, az oklevelek és a kupaátadások után mindenki elindult hazafelé abban a reményben, hogy jövőre ismét találkozunk.

Külön köszönet illeti Varga Ferenc kollégánkat, a Fejér megyéért is felelős Területi Választmányi elnökünket, hogy a gördülékeny szervezéssel és kiváló programok összeállításával lehetővé tette, hogy hosszú ideig emlékezetes maradjon ez a három nap a résztvevők számára. 

Képek a Találkozóról a Galériában találhatóak

Kapcsolódó cikkek

Így készül a Kinderpunsch, a gyerekek alkoholmentes karácsonyi forralt bora

2019. december 12. 08:41
Alkoholmentes változat a legkisebbek örömére a gyerekpuncs.

A mulandó helyett a valóban lényeges meglátására szólított fel a pápa Virágvasárnap

2020. április 06. 09:12
A mulandó helyett a valóban lényeges meglátását sürgette Ferenc pápa az egyház történetének legelső interneten közvetített virágvasárnapi miséjén, amelyet a hívőkkel teli Szent Péter tér helyett a teljesen üres szent Péter-bazilikában mutatott be.